Na 4 jaar Oedemavoorzitterschap gaf Vickie Van Besien (UGent) in het begin van het nieuwe academiejaar de fakkel door aan prof. Nick Gebruers (UAntwerpen).

Oedema is een interuniversitaire groep (UAntwerpen, UGent en KU Leuven) met als voornaamste doel het organiseren van specialisatieopleidingen voor gezondheidswerkers binnen het domein van de oedeemtherapie. Prof. Nick Gebruers is er sinds de oprichting van Oedema in 2014 altijd bij geweest als bestuurslid. Met zijn expertise en ervaring zowel op wetenschappelijk als klinisch vlak heeft hij samen met het Oedemabestuur de voorbije jaren steentjes kunnen verleggen in het Oedeemlandschap. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen het Oedemabestuur: “Ik kijk er naar uit om de fakkel over te nemen en het fantastische werk van mijn voorgangers verder te zetten met veel goesting”.

Oedema bedankt afscheidnemend voorzitter Vickie voor haar leiding en inzet de afgelopen 4 jaar. Zij blijft aan boord als bestuurslid. Tevens wensen wij de nieuwe voorzitter Nick alle succes toe in deze nieuwe rol.