1. Wat is een intake?

Een intake bestaat uit een schriftelijke én mondelinge niveautest en is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

In het schriftelijke deel van de intake wordt gepeild naar je actuele kennis van de taal. Het resultaat van deze test wordt vergeleken met de begin- en einddoelstellingen van de verschillende niveaus. De mondelinge test is een gesprek in de doeltaal. Aan de hand van vragen over jouw profiel, motivatie en verwachtingen gaat de taalverantwoordelijke na in welke mate en op welk niveau je al kan communiceren in de doeltaal. 

De resultaten van de twee testen worden naast elkaar gelegd, vergeleken en bestudeerd. Dit proces biedt de garantie dat je in het voor jou geschikte niveau kan starten.
Het resultaat van een intake is bindend en blijft één jaar geldig.

2. Wie kan inschrijven zonder intake?                                                                      

 • Wie start in niveau 1 of niveau 1+2 van een taal, heeft geen voorkennis en kan zich meteen inschrijven voor een cursus zonder intake.
 • Wie geslaagd is voor een cursus én een certificaat heeft dat niet ouder is dan één jaar, kan zonder intake doorstromen naar het volgend niveau van die taal.
 • Wie niet geslaagd is voor een cursus of de cursus niet heeft afgemaakt, kan zonder intake inschrijven voor hetzelfde niveau (tot een jaar na het einde van de 1e cursus).

3. Wie moet een intake afleggen?                                                                           

 • Als je een nieuwe Linguapolis-cursist bent én door vroegere studie of ervaring kennis hebt van de taal, moet je een intake afleggen.
 • Als je een certificaat hebt van een andere talenschool, moet je een intake afleggen.
 • Als je Linguapolis-certificaat ouder is dan 1 jaar, moet je een intake afleggen.

4. Wie mag een intake afleggen?

 • Wie niet geslaagd is en geen herexamen of uitgesteld examen kan of wil afleggen, kan ten vroegste 6 maanden na het einde van de cursus een intake afleggen. De intake is onlosmakelijk verbonden met een inschrijving en kan dus niet apart afgelegd worden. Als je niet geslaagd bent of de cursus niet hebt afgemaakt, mag je je niveau natuurlijk ook overdoen (zonder intake).

5. Hoeveel kost een intake?                                                                                 

 • De intake is een service die inbegrepen is in het inschrijvingsgeld.
 • De intake is onlosmakelijk verbonden met de inschrijving. Je kan de intake niet apart afleggen.
 • Je kan enkel een intake afleggen na betaling van het volledige inschrijvingsgeld.​
 • Als je hebt deelgenomen aan een intake maar het geschikte niveau ondertussen volzet is, wordt je inschrijving geannuleerd. In dat geval betalen we het inschrijvingsgeld terug minus de administratieve kosten voor de intake. Deze kosten bedragen 35 euro. 

6. Wanneer krijg ik & waar vind ik praktische info over de intake?

 • De praktische info en instructies over de intake krijg je meteen na registratie voor een taalcursus (met intake!) en vind je terug in de bevestigingsmail.

7. Wanneer moet ik de intake afleggen?

 • De praktische afspraken zijn afhankelijk van de taal en vind je terug in de bevestigingsmail. Het is altijd belangrijk om de intake zo snel mogelijk af te leggen. Sommige talen/niveaus zijn immers snel volzet! Linguapolis verwacht van jou dat je de intake alleen en met de nodige ernst aflegt.

8. Waarom is de intake belangrijk?

 • De intake zorgt ervoor dat je in het voor jou geschikte niveau kan starten. De professionaliteit waarmee Linguapolis de intake organiseert, onder leiding van ervaren taalverantwoordelijken, staat mee garant voor een kwaliteitsvolle cursus aan een hoog tempo.