Op de tweede en derde verdieping van Zomaar een dak vind je een veelzijdige verzameling van zes studenten, beter bekend als de woongroep.

"Ongeveer anderhalf jaar geleden ging ik op kot in de Prinsstraat 32. Het is een groot, oud gebouw met krakende trappen en met heel veel charme. Er bevinden zich zes slaapkamers en een gedeelde woonkamer, badkamer en keuken op de bovenste twee verdiepingen. Het gebouw heeft ook een gastenkamer en een gezellig terras met een mooi uitzicht op de Antwerpse daken.

De ietwat gedateerde inrichting doet een beetje denken aan de tv-serie Friends. Ook het samenleven heeft er wat van weg, want het is de bedoeling dat de inwonende studenten een groep vormen. Sociaal zijn en af en toe samen koken of andere activiteiten doen, hoort daarbij.

Tijdens de eerste maanden van het academiejaar leerde ik mijn kotgenoten beter kennen. We vierden Thanksgiving samen, hielden SingStar-battles en kotcantussen, en voerden tot laat in de nacht politieke discussies. Het leuke aan wonen in een woongroep is dat je nooit echt alleen bent. Als ik op m’n kot binnenkom, is er bijna altijd wel iemand in de woonkamer of keuken om een babbeltje mee te slaan. Meer dan één keer geraakte ik zo per ongeluk te lang aan de praat en was het plots twee uur later.

Na een jaar samenwonen, zijn we een hechte groep geworden. We kennen elkaar goed en zorgen voor elkaar. Wanneer een kotgenoot te dronken is, wordt die veilig in zijn bed gelegd met een glas water en een Dafalgan ernaast. En ook voor andere dingen kunnen we altijd bij elkaar terecht. Ons kot is een echte thuis geworden.

Ik ben heel dankbaar dat ik de kans kreeg om in een echt studentenkot te leven. Met andere studenten in een huis wonen en samen dingen meemaken schept een hechte band. Je leert samenleven met verschillende types van mensen en je maakt ook vrienden voor het leven!"

(Caroline Van de Pol | bewoonster 2015-2017)