Verschillende organisaties zijn bij ons kind aan huis. Kom via het alfabetische overzicht hieronder meer over hen te weten en klik op een logo om de respectievelijke website te bezoeken.

Amahoro solidariteitskoor

Amahoro

"Moet er nog muziek zijn die mensen dichter bij elkaar brengt?" Amahoro, het solidariteitskoor van de Universiteit Antwerpen, antwoordt hier al meer dan 30 jaar overtuigd "Ja!" op.

Om die reden verspreidt Amahoro vanuit het hartje van de koekenstad een boodschap van vrede, vriendschap, warmte en verdraagzaamheid in onze samenleving. Liederen over oorlog en vrede, onrecht en hoop krijgen dan ook een prominente plaats in haar repertoire.

Amahoro – bekoorlijk solidair sinds 1993!

Smaakt naar meer? Stuur dan een mail om eens af te spreken. Amahoro repeteert op donderdag van 19.30 tot 21.30 uur.

UCSIA

UCSIA (Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen) komt voort uit de vroegere jezuïeteninstelling UFSIA. Deze onafhankelijke vzw heeft als doel om de jezuïtische traditie van betrokkenheid in universitair onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening in Vlaanderen en in de Antwerpse regio verder te zetten.

USAB

USAB (Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding) werd in 1991 opgericht door de Vlaamse jezuïeten van de toenmalige UFSIA. De vereniging bestrijdt armoede vanuit de kern (lees: alle USAB-acties hebben een academische toets).

USOS

USOS (Universitaire Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking) is een kleine vzw die financieel wordt gesteund door de Universiteit Antwerpen en de Vlaams-Nederlandse regio van de jezuïeten. Deze vzw organiseert (onder andere) exposures, masterclasses, onderzoeksstages, debatten en fair trade-acties om zo studenten van onze universiteit kennis te laten maken met het Zuiden.