​Zomaar een dak, de pastorale dienst van de Universiteit Antwerpen, is een ontmoetingsplek voor iedereen. Wij bieden een waaier aan activiteiten aan voor al wie met levensbeschouwing bezig is of gewoon een zinvolle manier zoekt om ten volle in het studenten- en universiteitsleven te staan.

Deze activiteiten proberen steeds een sociale, culturele en/of levensbeschouwelijke meerwaarde te creëren en ontstaan vaak vanuit een initiatief van personeelsleden of studenten zelf.

Onze deur staat vaak open

Velen weten dat de letters van 'zomaar een dak' zich al bijzonder lang op de gevel van de Prinsstraat 32 bevinden, maar slechts weinigen kennen het verhaal achter deze drie woorden.

Tot op de dag van vandaag blijft de naam inspireren, maar van een cryptisch christelijk statement is Zomaar een dak toch meer geëvolueerd naar een sterk pastoraal product, een professionele dienst met een duidelijk aanbod voor de hele universiteit.

Beneden ...

De benedenzaal van Zomaar een dak is de ideale plaats voor al jouw afspraken. Werken aan je paper, bijpraten met vrienden of een date met de koffiemachine? Als de poort openstaat, dan spring je maar binnen.

... maar ook boven

Momenteel zijn er aan de Prinsstraat 32 vier pastors verbonden. Pastor is Latijn voor 'herder' en dus hebben we onze bovenzaal maar meteen Open veld gedoopt. In dit ruime lokaal met mogelijkheden tot vergaderen en ontmoeten vind je naast een kleine keuken ook een digitale Roland-piano – dé partner in crime voor al je muzikale plannen.

Medewerkers Pastorale dienst

Foto © Jonathan Ramael