​Zomaar een dak, de pastorale dienst van de Universiteit Antwerpen, is een ontmoetingsplek voor iedereen. Wij bieden een waaier aan activiteiten aan voor al wie met levensbeschouwing bezig is of gewoon een zinvolle manier zoekt om ten volle in het studentenleven te staan.

Deze activiteiten hebben doorgaans een sociale, culturele of levensbeschouwelijke meerwaarde en ontstaan vaak vanuit een initiatief van personeelsleden of studenten zelf.

Onze deur staat vaak open

Velen weten dat de letters van 'zomaar een dak' zich al bijzonder lang op de gevel van de Prinsstraat 32 bevinden, maar slechts weinigen kennen het verhaal achter deze drie woorden.

Tot op de dag van vandaag blijft de naam inspireren, maar van een cryptisch christelijk statement is Zomaar een dak toch meer geëvolueerd naar een sterk pastoraal product, een professionele dienst met een duidelijk aanbod voor de hele universiteit.

Beneden ...

De benedenzaal van Zomaar een dak is een trefpunt: een gezellige plaats voor allerlei (al dan niet studiegerelateerde) afspraken. Daarnaast kan je hier wat rondhangen en bijkletsen bij een tas koffie of thee, lezen, paperen, taken voorbereiden, nog meer koffie of thee drinken, enzovoort. Als de poort openstaat, dan spring je maar binnen.

... maar ook boven

Momenteel zijn er aan de Prinsstraat 32 vier pastors verbonden. Pastor is Latijn voor 'herder' en dus hebben we onze bovenzaal maar meteen Open veld gedoopt. In dit ruime lokaal met mogelijkheden tot vergaderen en ontmoeten vind je naast een digitale piano ook een kleine keuken.

Medewerkers Zomaar een dak

Foto © Iris Walraven (Frons Photography)