Getuigenissen

“Vooruitgang van geneeskunde start in een labo"

“Ik heb vele jaren in een labo gewerkt en weet dus dat er een stevig kostenplaatje kleeft op wetenschappelijk onderzoek. Maar ik weet ook dat wetenschappelijk onderzoek van ontzettend groot belang is. De vooruitgang van bijvoorbeeld de geneeskunde komt immers uit een labo.”

“De financieringskanalen van de overheid volstaan niet altijd om de grote wetenschappelijke uitdagingen aan te gaan. Daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen en steun ik het Universiteitsfonds. Dat ik via die weg betrokken word bij het leven op en rond de universiteit, is bijzonder aangenaam. Zo werd ik uitgenodigd op een unieke nocturne van de tentoonstelling Heilige Boeken. Daar nam ik enthousiast aan deel!”


Mevr. Elisabeth Jansen

 "Aan alle nieuwe en oude “anciens” zeg ik  “ steun UAntwerpen""

Dhr. Hugo Van de Cauter   Foto Tim Buelens

"Saint Ignace”,  nu UAntwerpen, betekende voor mij de aanvang en basis van de belangrijkste kennis- en waardeoverdracht die ik mocht ontvangen in mijn leven.

Deze heeft er voor gezorgd dat ik dit leven zinvol heb kunnen ontwikkelen. Ik ben sinds enkele jaren als vrijwilliger actief in ontwikkelingssamenwerking.  Het creëren van gezondheid  en kennis zijn de basisvereisten om de ontwikkelingslanden vooruit te helpen. Door en met hun eigen mensen. Daarom heb ik besloten om middels een beurs “Master infectious and tropical Diseases” enkele jongeren uit deze landen dezelfde kansen te bieden die ik 50 jaar terug in de schoot geworpen kreeg. De groei en de wereldwijde reputatie van UAntwerpen, staat daarvoor blijvend garant. Dus aan alle nieuwe en oude “anciens” zeg ik “steun UAntwerpen".

Tot slot, Antwerpen is de “ koekestad” , mijn stad, mijn UAntwerpen, mijn buurt waar ik woon te midden van “mijn" studenten. Dat houdt me jong ! maar aan alles komt een eind. Gelukkig maar voor de volgende generaties.

Hugo Van de Cauter

“Universiteit zorgt voor prima begeleiding”

“Vlaanderen moet het hoofdzakelijk hebben van de ‘hersenen’, maar je kan niet anders dan vaststellen dat er te weinig geïnvesteerd wordt in wetenschappelijk onderzoek. Vanuit ervaringen in mijn directe omgeving besloot ik om mijn steentje bij te dragen. Ik nam UAntwerpen in mijn testament op en zal onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, naar andere erfelijke ziekten, naar kanker of geneesmiddelen financieren.”

“De hele regelgeving vormt een kluwen, maar de begeleiding op de universiteit is prima. De coördinator van het Universiteitsfonds deed in een persoonlijk gesprek alle mogelijkheden uit de doeken. De unief biedt je ook gratis juridische ondersteuning. Het klinkt misschien ambitieus, maar via mijn steun aan de universiteit wil ik proberen de maatschappij te veranderen.”


     Dhr. Paul Verlodt

 

“Universiteitsfonds heeft interessante formules”

(Dhr. Eeckhout)
“Ook na mijn studie TEW bleef ik me verbonden voelen met de universiteit. Ik schuimde niet zozeer activiteiten af, maar ik bleef het wel volgen. Enkele maanden geleden kreeg ik een uitnodiging voor een infonamiddag van het Universiteitsfonds. Ik maakte kennis met de verschillende mogelijkheden om de universiteit financieel te steunen. Er zijn interessante formules, zoals die van het duolegaat. Zo kan je tegelijkertijd aan je erfgenamen en aan de universiteit schenken.”

“Ik weet nog niet precies wat er met mijn geld gaat gebeuren, maar ik weet wel dat onderwijs cruciaal is en dat UAntwerpen ook in de toekomst kwalitatieve opleidingen moet kunnen aanbieden. Wat ik leerde tijdens mijn tijd op de universiteit, hielp me immers enorm tijdens mijn carrière. Met mijn steun kan de universiteit hopelijk nog net dat trapje hoger gaan.”

 

Reacties op de Infomiddag over legateren

Bea Rabe was blij dat ze dinsdagnamiddag naar de Universiteit Antwerpen kwam. “Het hele systeem rond erven en schenken is erg ingewikkeld. Op de universiteit kreeg ik prima uitleg over de verschillende mogelijkheden. Ik heb nog geen definitieve beslissing genomen, maar de kans is wel reëel dat ik de universiteit in mijn testament ga opnemen. Een specifieke bestemming voor het geld ga ik dan allicht niet opgeven. Ik vertrouw op de universiteit, die de besteding van mijn geld op een kwalitatieve manier zal opvolgen.”

 

“Vijftig jaar geleden studeerde ik af op Sint-Ignatius, een van de voorlopers van de Universiteit Antwerpen”, vertelt René Gonnissen. “Ik ben al die jaren de universiteit op de voet blijven volgen. Geregeld kom ik naar een lezing, ik lees het magazine… Mijn vrouw en ik zijn stilaan aan het bekijken wat er allemaal kan op het vlak van schenken en legateren. We hebben twee kinderen, dus zegt een duolegaat ons wel iets.”