Over het Universiteitsfonds

Het Universiteitsfonds bepaalt samen met jou de toekomst!

Het Universiteitsfonds zet hoog in. Dat moet ook want onze samenleving heeft nood aan wetenschappelijke expertise. Onderzoek naar kanker, gezondere luchtkwaliteit, strijd tegen depressies… het zijn maar enkele maatschappelijke topics die het Universiteitsfonds Antwerpen op de agenda zet. Vandaag creëren we oplossingen voor morgen. Oplossingen waar iedereen beter van wordt. Graag overtuigen we ook jou om je schouders onder het Universiteitsfonds Antwerpen te zetten. Zonder jouw steun zou de wetenschappelijke en maatschappelijke impact van de Universiteit Antwerpen niet de weerklank hebben die ze vandaag de dag heeft.

Wat is het Universiteitsfonds?
Het Universiteitsfonds laat bedrijven, verenigingen en particulieren toe om een wetenschappelijke bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dankzij een warm engagement via een schenking, gift, opname in een testament of het principe van een (duo)legaat zet het Universiteitsfonds Antwerpen in op maatschappelijke relevante thema’s zoals kankeronderzoek, strijd tegen depressies, gezondere luchtkwaliteit, enzovoort.

Het Universiteitsfonds Antwerpen steunt op drie belangrijke pijlers:

  • Het Universiteitsfonds Antwerpen sensibiliseert en zet het maatschappelijk belang van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en dienstverlening binnen de Universiteit Antwerpen in de kijker;
  • Het Universiteitsfonds Antwerpen bouwt aan een community van donateurs en schenkers die allemaal hun eigen persoonlijke bijdrage leveren aan het succes en de realisaties van het fonds;
  • Het Universiteitsfonds Antwerpen is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen met het bedrijfsleven, verenigingen en particulieren neemt het fonds een engagement op en zet het financiële middelen in voor sociaalmaatschappelijk en wetenschappelijk onderzoek.

Wil jij graag een engagement opnemen binnen het Universiteitsfonds Antwerpen? Dan helpen we je graag op weg.

Een vraag? Meer informatie nodig? 
Heb je nog vragen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Geheel vrijblijvend en op een moment dat het voor je past. We behandelen alle vragen en gesprekken met de nodige discretie. Geef een seintje aan Dimitry Beuckelaers van het Universiteitsfonds via universiteitsfonds@uantwerpen.be, via het nummer 03 265 94 57 of via gsm 0486 20 27 87.