Doe een gift

Een bijdrage leveren aan het Universiteitsfonds Antwerpen is heel eenvoudig en kan via verschillende manieren. Wij zetten ze even stap voor stap op een rijtje. Jouw steun is immers ontzettend belangrijk voor de wetenschappelijke en maatschappelijke oplossingen van morgen. Wist je trouwens dat je zelf een voorkeursbestemming kan geven aan jouw gift? Zo kies je zelf waar jouw bijdrage naartoe gaat en waar jij mee hét verschil wil maken. Ontdek onze projecten en leerstoelen die je kan steunen.

Hoe doe ik een gift?

Een bijdrage leveren aan het Universiteitsfonds Antwerpen is heel eenvoudig en kan via verschillende manieren. Wij zetten ze even stap voor stap op een rijtje. Jouw steun is immers ontzettend belangrijk voor de wetenschappelijke en maatschappelijke oplossingen van morgen. Wist je trouwens dat je zelf een voorkeursbestemming kan geven aan jouw gift? Zo kies je zelf waar jouw bijdrage naartoe gaat en waar jij mee hét verschil wil maken. Ontdek onze projecten en leerstoelen die je kan steunen.

Handgift

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving waarbij je de voorkeursbestemming in de mededeling plaatst.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

                 OF

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen 

Schenking

Wie een schenking wil doen aan de Universiteit Antwerpen, kan zowel onroerende (een huis, een stuk grond…) als roerende goederen (een som geld, juwelen, aandelen …) of een combinatie van beiden schenken. De schenking gebeurt in principe met een notariële schenkingsakte. Een notariële schenkingsakte dient bij een notaris aangeboden te worden voor registratie. 

Wist-je-dat?

Iedere gift vanaf 40 euro, gedoneerd in 2020, is fiscaal aftrekbaar met 60%! Jouw fiscaal attest ontvang je van Universiteit Antwerpen steeds in het voorjaar van het eerstvolgende jaar van jouw schenking.

Voor meer actuele informatie over fiscale aftrekbaarheid van giften, verwijzen we je graag door naar Federale Overheidsdienst Financiën (FOD).