Vecht mee tegen depressie

Wat doet CAPRI?

The Collaborative Antwerp Psychiatric Research Institute (CAPRI) doet onderzoek naar het ontstaan, het verloop en de behandeling van psychiatrische aandoeningen. Niet alleen om zo de behandelmethoden te  kunnen verbeteren, maar ook om hardnekkige stigmatisering tegen te gaan. 

Hersendatabank

Depressie en psychose zijn vaak voorkomende psychiatrische aandoeningen die niet altijd goed behandelbaar zijn met geneesmiddelen. Recent onderzoek toont aan dat het immuunsysteem een belangrijke rol lijkt te spelen in het ontstaan en onderhouden van deze psychiatrische aandoeningen. CAPRI beschikt over een grote databank van hersenen van overleden psychiatrische patienten; de UAntwerpen-Corsellis hersencollectie. Deze hersenen laten ons toe om de afwijkingen van de immuuncellen bij depressieve en psychotische patienten gedetailleerd te onderzoeken. 

Meer weten over CAPRI? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan!

Belastingvermindering
Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om onze strijd tegen depressie maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854  op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding ‘fiscaal attest’ en jouw voorkeursbestemming, in dit geval: 'CAPRI', toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

                 OF

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen