De Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen staat letterlijk en figuurlijk RECHT in de samenleving en wil met verschillende initiatieven in baanbrekend onderwijs, onderzoek en dienstverlening vandaag geven om morgen. Het doneerproject 'RECHT in de samenleving' zet daarom in eerste instantie in op mobiliteitsbeurzen voor rechtenstudenten. Die beurzen geven hen een unieke kans om een buitenlandse studie-ervaring op te doen. Zo ontwikkelen de studenten verder hun talenten en hun kennis.

Ook jij kan meehelpen om rechtenstudenten het internationale duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben door een gift te doneren. Zo geven we samen aan én om de samenleving van morgen! Enkele voorbeelden waar jij het verschil kan maken vind je hieronder. Een vrijblijvende bijdrage kan ook steeds volgens jouw eigen budget. Vanaf 40 euro of meer ontvangt je sowieso een fiscaal attest voor jouw bijdrage.

Maak mee het verschil en steun vandaag nog een ...

 • Diplomastudent
  • Met € 22.500 steunt u een student met het full scholarship gedurende de twee jaar LLM aan de faculteit – mobiliteitsbeurs 1
  • Met € 7.000 steunt u een student voor het inschrijvingsgeld van de twee jaar LLM – mobiliteitsbeurs 2
 • Uitwisselingsstudent
  • Met € 5.000 steunt u een uitgaande uitwisselingsstudent van de faculteit  om één semester aan een niet-Europese universiteit te studeren – mobiliteitsbeurs 3
  • Met € 3.750 steunt u een inkomende uitwisselingsstudent om één semester aan de faculteit te studeren – mobiliteitsbeurs 4

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan! 

Belastingvermindering

Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

 • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding 'fiscaal attest' en jouw voorkeursbestemming, in dit geval 'RECHT in de samenleving' toe in de mededeling. 
 • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog hethandgiftformulierte bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft, in dit geval: 'RECHT in de samenleving'.

Bezorg het ingevulde formulier:  

 • per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen