Ontdek het taaltraject voor vluchtelingen

Wat is het nut en het doel van het taaljaar Nederlands?

De Universiteit Antwerpen wil haar steentje bijdragen aan de integratie van vluchtelingen in ons land. Een aantal onder hen kan het best zijn/haar talenten ontplooien door verder te studeren. We denken hierbij bijvoorbeeld aan jongeren die hun studie niet konden opstarten of voltooien in hun eigen land of mensen met een diploma hoger onderwijs dat niet volledig erkend wordt in België. 

Linguapolis, het taalinstituut van de UAntwerpen, bereidt deze anderstalige kandidaat-studenten voor door middel van een intensief taaljaar Nederlands. Het einddoel van de studenten van dit taaljaar is het ITNA-certificaat behalen. Hiermee voldoen ze aan de taalvoorwaarden en krijgen ze de officiële toelating om te kunnen studeren aan een Vlaamse hogeschool of universiteit.

Wat is de kostprijs van het taaljaar Nederlands?

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 4.795 per student voor het volledige taaljaar. Aangezien de opleiding niet wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, doen we graag een beroep op je vrijgevigheid zodat we deze opleiding gratis kunnen aanbieden aan student-vluchtelingen met beperkte eigen middelen.

Meer weten over het taaljaar bij Linguapolis? Neem zeker eens een kijkje op de website.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan!

Belastingvermindering
Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om ons taaltraject voor vluchtelingen maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding 'fiscaal attest' en jouw voorkeursbestemming, in dit geval: 'Taaltraject', toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier  te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020 Antwerpen