Corona

Coronamaatregelen bij het Ruusbroecgenootschap

Conform de richtlijnen die onze universiteit voorschrijft is de raadpleging van materiaal uit de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap tot nader order beperkt mogelijk.

Wij rekenen op ieders begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Eventuele wijzigingen aan deze regeling zullen langs deze weg worden gecommuniceerd.

Openingstijden van de leeszaal 

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 10u00-12u00 en 13u00-17u00

  • uitleen tot 17u00

De bibliotheek is gesloten op

  • dinsdagen
  • donderdagen

Mondmasker verplicht

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de bibliotheek, ook als je een boek komt inleveren of uitlenen. Voorzie zelf een mondmasker.

De werkplekken voor noodzakelijk onderzoek werden zo ingericht dat we 1,5 meter afstand kunnen garanderen. Van zodra je zit, kan het mondmasker afgezet worden. Het mondmasker moet terug opgezet worden als je je plaats verlaat om bijvoorbeeld een werk uit het rek te halen, naar het toilet te gaan of om de bibliotheek te verlaten.

Gebruikers zonder een mondmasker zullen de toegang geweigerd worden.

Scan-on-demand

Studenten en onderzoekers van de Universiteit Antwerpen die dringend een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een niet-uitleenbaar boek nodig hebben, kunnen hiervan een scan aanvragen door een mail te sturen naar daniel.ermens@uantwerpen.be. Aanvragen worden zo snel mogelijk uitgevoerd.

 

Ruusbroecgenootschap

Welkom op de website van het Ruusbroecgenootschap. Het Ruusbroecgenootschap is een interdisciplinair onderzoeksinstituut voor de wetenschappelijke studie van de geschiedenis van de spiritualiteit in de Nederlanden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.


KalenderContact

Correspondentieadres Stadscampus
S.GK32-34
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 03 265 57 80
daniel.ermens@uantwerpen.be

Contact

Bibliotheek Grote Kauwenberg 32
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 43 67
erna.vanlooveren@uantwerpen.be