Corona

Coronamaatregelen bij het Ruusbroecgenootschap

Conform de richtlijnen die onze universiteit voorschrijft is de raadpleging van materiaal uit de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap tot en met 5 april 2020 strikt beperkt.

De bibliotheek en haar leeszaal zijn voor het publiek gesloten, ook voor studenten en personeelsleden van de Universiteit Antwerpen.

Een beperkte raadpleging van de collecties gebeurt volgens de volgende modaliteiten:

  • Werken gedrukt voor 1801 en andere preciosa kunnen niet worden geraadpleegd of uitgeleend. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en UA-studenten die werken aan een Bachelor- of Masterscriptie, die een aantoonbaar dringende behoefte hebben aan scans van welbepaalde passages uit een kostbaar werk, kunnen hiervoor een aanvraag richten tot de directeur van het Ruusbroecgenootschap, pierre.delsaerdt@uantwerpen.be. In overleg met de bibliothecaris, en rekening houdend met de bewaartoestand van het werk, wordt dan gezocht naar een optimale oplossing.
  • UA-onderzoekers die dringend een monografie gedrukt na 1800 willen uitlenen, kunnen hiervoor een aanvraag doen via de online catalogus. Aangevraagde boeken worden enkel opgehaald op woensdag en vrijdag. De aangevraagde boeken worden voor de aanvrager klaargelegd aan de uitleenbalie op de benedenverdieping van de Bibliotheek Stadscampus (kijk vooraf naar de openingsuren daar). Deze regeling geldt niet voor de studenten.
  •  UA-studenten en –onderzoekers die dringend een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een niet-uitleenbaar boek nodig hebben, kunnen hiervan een scan aanvragen door een mail te sturen naar erna.vanlooveren@uantwerpen.be. Aanvragen worden zo snel mogelijk uitgevoerd.

Wij rekenen op ieders begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Eventuele wijzigingen aan deze regeling zullen langs deze weg worden gecommuniceerd.

Ruusbroecgenootschap

Welkom op de website van het Ruusbroecgenootschap. Het Ruusbroecgenootschap is een interdisciplinair onderzoeksinstituut voor de wetenschappelijke studie van de geschiedenis van de spiritualiteit in de Nederlanden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.


Contact

Correspondentieadres Stadscampus
S.GK32-34
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 03 265 57 80
daniel.ermens@uantwerpen.be

Contact

Bibliotheek Grote Kauwenberg 32
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 43 67
erna.vanlooveren@uantwerpen.be