Onderzoeksprijzen

  • 12/12/2011: De Prijs Callataÿ & Wouters van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen werd toegekend aan Prof. dr. Jacques Tempere voor het werk "Path Integrals from quantum fluctuations to option pricing", in erkenning voor een originele of diepgaande bijdrage in het domein van monetaire economie, financiële wiskunde, financiële instellingen en markten, economische groei en technologische verandering, wiskundige en kwantitatieve economische methoden, en dit op macro-economisch niveau.

Poster prijzen

Thesis prijzen

  • 25/05/2011: Nick Van den Broeck won de BPS prijs voor een van de beste drie Fysica Master thesissen 2010uitgereikt door de Belgian Physical Society (BPS) op de BPS Meeting 2011 in Namen (België) voor zijn master thesis getiteld “Metallische nanoschillen op een zonnecel” (2,42MB).
  • 07/12/2010: Nick Van den Broeck won de Agoria Scriptieprijs 2010 met zijn masterthesis over “Metallische nanoschillen op een zonnecel” (2,42MB). Agoria is een overkoepelende vereniging die ruim 1600 technologisch gerichte bedrijven bijstaat met advies en informatie. De prijs wordt sinds 2008 uitgereikt aan studenten die in met hun masterthesis een technologisch en maatschappelijk relevant probleem aankaarten en in staat zijn dit op een correcte en populariserende manier in een artikel voor het brede publiek te gieten. Agoria doet dit in het kader van de Vlaamse scriptie prijs met als doel het motiveren van jonge wetenschappers en het innoverend denken te promoten. Dit jaar waren er niet minder dan 37 inschrijvingen en Nick is daar als eerste uit gekomen. Hij ontving een geldprijs van €500 en een plaats in de Entrepreneurial Innovation track van de Vlerick Management School waarvan een korte documentaire werd gemaakt.

Onderwijsprijzen

  • 02/07/2011: Het "Gobelijntje", de prijs van de studentenverengigingen UA voor beste docent, werd in 2011 toegekend aan prof. dr. Jacques Tempere.
  • 03/07/2010: Prof. dr. Jacques Tempere ontving de Prijs van de Faculteit Wetenschappen UA voor beste docent.