Aïlien Reyns

Aïlien Reyns

Contact

Stadscampus
Tel.
032655341
Sint - Jacobstraat 2 - 4
2000 Antwerpen, BEL

Aïlien Reyns (1984°) is een Brusselse audiovisuele kunstenares en mede-oprichter van het transdisciplinair productie- en distributiecollectief TRIPOT (http://tripot.org/). Ze doceert ook Visuele Technieken aan de Universiteit Antwerpen.

Aïliens voorliefde voor intermediale kunst is geworteld in haar opleidingen tot historica (UGent) en audiovisueel kunstenares (LUCA Brussel). Haar artistieke werk focust op ondergerepresenteerde groepen of perspectieven in de maatschappij: terugkerende onderwerpen zijn dan ook migratie, publieke/private ruimte, ethnic/gender discourse, en digitale communicatie. De esthetiek van Aïliens werken is gekenmerkt door een liefde voor narratieve composities, populaire cultuur en de transformatieve schoonheid die zich bevindt in de (fout)marges van haar technisch medium. Het onderzoeks- en creatieproces dat zij daarbij initieert is steeds participatief en interdisciplinair. Het eindresultaat schippert tussen beeldende kunst en visuele antropologie.

Aïliens werk werd reeds vertoond op meerdere internationale kunstfestivals, zoals IFFRotterdam en Schunk* (NL), het Neuer Aachener Kunstverein (DE), International Experimental Video Art Festival in Museo de Almeria  (ES), Yilan Museum of Art (TWN), The Picture Show in New York en het Scholarship Media Festival, University of Pennsylvania (USA). Binnen België exposeerde ze onder meer in La Cité Miroir (Liège), C-Mine Cultuurcentrum (Genk), en iMal en Argos (Brussel). TRIPOT was bovendien de laureaat van Input/Output Brugge in 2015.

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • Academisch medewerker (AAP)