Jochen Vleugels is onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, België.

Huidige onderzoeken omvatten het project Fit, waarbij onderzoek wordt gevoerd naar een opmeetmethode en voorspellingsalgoritme dat zal dienen om sportoutfits optimaal te laten aansluiten bij de reële lichaamsvorm van de klant. Deze nood komt er door een opkomende trend van mass-customization en een toename aan minder professionele sporters die toch op maat gemaakte outfits wensen.  

Tevens lopen er projecten rond spierspanningsmeet-toestellen die de tonus in de spieren kan opmeten bij patiënten; projecten rond de ergonomische optimalisatie van EEG headsets of BCI’s waarbij deze zich aanpassen aan de hoofdvorm van de patiënt op een aangename en efficiënte methode.

Naast deze onderzoeken is Jochen ook de in-house 3D-Printing Nerd ,  Arduino hacker en prototyper van dienst.

Een vorig project 'Cadans' genaamd stond in voor de ontwikkeling van een Computer-aided design plugin voor 3D statistisch anthropometrisch ontwerpen. Hiermee werd gestreefd de pasvorm van nieuwe lichaamsnabije producten te optimaliseren aan de vorm van de mens vanaf een vroeg stadium in het ontwerpproces. Meer informatie over dit Cadans project is te vinden op de website: http://cadans.uantwerpen.be

 

Afdeling

Statuut & functies

Assisterend academisch pers.

  • mandaatassistent