Onderzoeksgroep

Onderzoek naar de klinische relevantie van hoogfrequente stimulatiepatronen bij de evaluatie van het 3dimensionaal vestibulo-oculair reflex in specifieke letsels. 01/01/1998 - 31/12/2001

Abstract

Bewegingen van het hoofd worden geregistreerd via het evenwichtsstelsel. Aan de hand van deze vestibulaire informatie worden de ogen gestuurd om blikstabilisatie te bekomen. Deze reflex wordt de vestibulo-oculaire reflex (VOR) genoemd. Deze VOR werkt optimaal bij natuurlijke en in het geval van de mens, snelle hoofdbewegingen (1-4 Hz). Klinisch wordt de VOR bij patiënten met duizeligheidsklachten steeds geëvalueerd bij trage frequenties (0.05 Hz). Het project heeft tot doel storingen van de VOR te evalueren bij hogere en dus meer fysiologische stimulatiefrequenties. De VOR zal daarenboven in drie dimensies onderzocht worden (horizontaal, vertikaal en torsioneel) bij patiënten met specifieke vestibulaire letsels zoals acousticus neurinoma evenals bij patiënten met autosomaal dominante doofheid.

Onderzoeker(s)

Onderzoeksgroep(en)

  Project type(s)

  • Onderzoeksproject

  Een placebo gecontroleerde studie met budesonide 400 ug bij de behandeling van neuspoliepen. 01/11/1997 - 31/08/1998

  Abstract

  Het vergelijken van de klinische werkzaamheid van budesonide bij patiënten die lijden aan neuspoliepen. Gebruik zal gemaakt worden van video registratie, indivuele wekelijkse symtoom scores en evaluatie door de patient van de effectiviteit van het geneesmiddel. Tegenindicaties zullen geregistreerd worden.

  Onderzoeker(s)

  Onderzoeksgroep(en)

   Project type(s)

   • Onderzoeksproject