Kristof Geeraerts

Expert Onderzoeksfinanciering, EU en Internationaal

Foto ID

Over Kristof Geeraerts

Kristof Geeraerts is als Expert Onderzoeksfinanciering, EU en Internationaal verantwoordelijk voor het informeren van de onderzoekers en het ondersteunend personeel van de UAntwerpen over de financieringsmogelijkheden voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie (Horizon 2020, Horizon Europe en daarbuiten) en andere internationale instanties.

Daarnaast treedt hij voor de sociale en humane wetenschappen, samen met onderzoeksmanager Frederik Verleysen, op als eerste aanspreekpunt inzake Europese en internationale onderzoeksfinanciering. Dit behelst o.m. advies bij identificatie van financieringsmogelijkheden, hulp bij het opmaken van de administratieve documenten en het budget van projectaanvragen, hulp bij het gebruik van online aanvraagsystemen en advies over de regelgeving van de financierende instantie en van de universiteit. Hij levert ook proeflezingen van aanvragen voor Horizon 2020-projecten en ERC- en MSCA-projecten in het bijzonder.

Als expert EU-onderzoeksfinanciering van de UAntwerpen neemt Kristof ook deel aan het Vlaams interuniversitaire overleg rond EU-onderzoeksfinanciering  in de werkgroepen van het Vlaamse Europaplatform (VEP) en in het FWO-overleg voor Vlaamse European Liaison Officers (NCP-ELO-overleg).

Afdeling

Statuut & functies

Admin. & techn. personeel
  • expert

Interne mandaten

Contact

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1
M.A.130
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032653193
kristof.geeraerts@uantwerpen.be