Voor up-to-date informatie kunt u terecht op mijn website.

Ik werk als docente (tenure track) in Internationale Ontwikkeling, Globalisering en Armoede aan het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en -beheer, Universiteit Antwerpen, België. 

Ik ben co-directeur van ECA - CREAC (Belgisch Referentiecentrum voor Expertise over Centraal Afrika) en projectleider van het Centre d'Expertise en Gestion Minière (CEGEMI) aan de Université Catholique de Bukavu, Democratische Republiek Congo (DRC).

Ik geef de vakken 'Global Organisation of Production: Value Chains and Labour', 'Access to (Labour and Product) Markets', 'Participatory Research and Development Methods' en 'Qualitative Data Analysis' binnen de Master in Globalization and Development aan het IOB.

Mijn huidige onderzoeksinteresses liggen in de mondiale en lokale ontwikkelingsdimensies van extractivistische projecten, waarbij vragen over meer maatschappelijk verantwoorde en inclusieve vormen van globalisering centraal staan. Ik bestudeer onder meer mondiale regulering voor 'ethische handel' en ontwikkelingsimpact in het Zuiden, lokale impact van grootschalige mijnbouwactiviteiten, informalisering en arbeid in goudmijnbouw.

In het verleden heeft mijn onderzoek zich gericht op de politieke economie/ politieke ecologie van de mijnbouw. Terwijl mijn doctoraatsstudie de artisanale goudmijnbouw in het oosten van de Democratische Republiek Congo bestudeerde door de lens van 'access theory', concentreerde mijn postdoctoraal project zich op hybride bestuur en relaties tussen bedrijven en gemeenschappen in grootschalige goudprojecten in de DRC en in Ghana.

Ik heb verschillende artikels gepubliceerd in academische tijdschriften zoals World Development, Geoforum, African Affairs, Journal of Modern African Studies, Journal of Eastern African Studies, European Journal of Development Research, Resources Policy, Extractive Industries and Society en Futures (zie profiel op Universiteit Antwerpen, ResearchGate en GoogleScholar). Ik heb consultancywerk gedaan voor internationale organisaties en heb advies gegeven over de kwestie van de artisanale mijnbouw en conflictmineralen in de DRC.