Foto ID

Over Sylvie Van Dam

Binnen het Centre for Research on Environmental and Social Change (CRESC) (https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/cresc/) en het VLAS (www.vlaamsarmoedesteunpunt.be) voerde Sylvie Van Dam een doctoraatsonderzoek naar de rol van etnisch-culturele verenigingen in armoedebestrijding. (Challenges and capabilities : real opportunities of migrant organisations and intervention strategies for local target-group driven poverty alleviation; http://hdl.handle.net/10067/1389140151162165141)

Zij was betrokken bij onderzoek naar een samenwerkingsverband tussen diverse partners in de stad Antwerpen die inzetten op de ondersteuning van kwetsbare gezinnen.

Daarnaast werkte zij aan actieonderzoek omtrent een project dat inzet op de ondersteuning van ex-gedetineerden in de periode vlak na hun vrijlating. (https://www.departementwvg.be/home-welzijn-en-samenleving-hulp-en-dienstverlening-aan-gedetineerden-gevangenis-antwerpen). Momenteel voert zij een vervolgstudie uit in het kader van dit project.

Zij is tevens als gastprofessor verbonden aan het departement Sociologie waar zij Leeronderzoek in de derde bachelor Sociologie begeleidt. In de Master Politieke Wetenschappen en Politieke Communicatie voorziet zij een seminarie rond onderzoeksmethoden.

 

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • gastprofessor
  • post - doc navorser

Interne mandaten

Contact

Stadscampus
Sint - Jacobstraat 2 - 4
S.Z.506
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655998
Fax 032655798
sylvie.vandam@uantwerpen.be