Walter Roosels

Onderwijstechnoloog

Foto ID

Volg Walter op

Over Walter Roosels

Kandidatuur Raad van Bestuur

Op 20 juni verkiest het ATP een nieuwe afgevaardigde van het ATP in de raad van bestuur.

De beleidsploeg van deze universiteit hecht veel aandacht aan respectvolle omgang, multiculturaliteit, diversiteit en gelijke kansen. Dat is het beeld dat we naar buiten willen uitdragen, wat we de jonge mensen die we mee helpen in de wereld te stappen willen meegeven. Dan moeten we dat ook binnen onze eigen muren waarmaken.

In mijn dagelijks contact met collega's uit diverse diensten en faculteiten ervaar ik sterk in welke mate het ATP  deze universiteit recht houdt en aan haar toekomst bouwt.
Vaak ondanks het gebrek aan waardering, middelen en armslag of invloed. Maar wel met een grote dosis engagement en volharding.

Ik wil de stem zijn van u, net als ik,  'gewone' ATP'ers en ijveren voor uw belangen.

een respectvolle omgang:

 • u verdient inspraak in de organisatie van uw dagelijkse  werkzaamheden en inleving in de problemen die hebt om ze tot uitvoer te brengen
 • u verdient 'klare taal'
 • u verdient een goede work-life balance
 • u verdient dat men uw werk werkbaar houdt. Hoe vaak zien we niet iemand die kwalitiatief werk levert, opbranden omdat dat zoveel, teveel energie heeft gevraagd.
 • u verdient een eerlijk en transparant personeelsbeheer en promotiebeleid
 • u verdient het niet in uw werk gehinderd te worden door allerlei verborgen agenda's
 • u verdient uw mate van zelfstandigheid. We zijn allen verantwoordelijke mensen

een aangename en leerrijke werkomgeving:

 • u verdient alle aandacht om uw werkplek aangenaam en veilig in te richten. U bent als werknemer van kapitaal belang
 • u verdient opleidingskansen om jezelf en je werkomgeving te verrijken
 • u verdient het dat als er ambitieuze plannen worden gesmeed die u ten uitvoer moet brengen, dat men die niet ten koste van u realiseert.

een netwerkt dat ons verenigt

 • u verdient dat we tussen ons allen een netwerk creëren dat informatie vlotter doorgeeft en waarlangs we onze belangen beter kunnen verdedigen

U verdient het gehoord te worden ... en ik wil graag uw stem worden.

 

Wie ben ik

Sinds 2000 ben ik actief rond het inzetten van ICT voor beter onderwijs. 
Het grootste deel van mijn carrière speelt zich af in het academisch hoger onderwijs en bijna 11 jaar daarvan als onderwijstechnoloog.
Daarnaast was ik 6 jaar uitgever bij Uitgeverij Pelckmans.

Mijn eerste stappen in deze wereld zette in in het Maerlantcentrum en als onderwijsondersteuner bij de Dienst Universitair Onderwijs/ICTO aan KULeuven.
Naast de inzet van ICT in het hoger onderwijs, was ik er ook actief op gebied van kwaliteitszorg en
curriculumhervorming (secretaris werkgroep goedkeuring bama-hervorming). Die brede kijk blijf ik hanteren bij mijn werk als onderwijstechnoloog aan de UAntwerpen. 

Binnen E-campus fungeer ik oa. als go-between tussen het Blackboardteam en het Dept. Onderwijs van de UAntwerpen, de werkgroep Leeromgeving en de werkgroep Professionalisering en de associatiepartners.

Ik verzorg ook het merendeel van de communicatie vanuit het Blackboardteam: Nieuwsbrief Onderwijs, Pintranieuwsbrief, crisiscommunicatie Blackboard met de associatiepartners, dept Onderwijs en Dienst
communicatie.

Mijn hoofdtaak bestaat echter uit het ondersteunen van docenten en assistenten bij het gebruik van onderwijstechnologie. De laatste jaren ligt mijn focus op webconferencing via Blackboard Collaborate.

Daarnaast ben ik, samen met collega's Jan Velghe(UGent) en Karla Groen(VUB) actief binnen LNO², het lerend netwerk van onderwijsondersteuners, als voorzitter van de Special Interestgroup Onderwijstechnologie en liggen gelijke kansenbeleid en welzijn op het werk mij nauw aan het hart.

 

Afdeling

Statuut & functies

Admin. & techn. personeel
 • expert

Contact

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1
M.I.141
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032652023
walter.roosels@uantwerpen.be