Hoe ga jij om met corona?

Wetenschappers roepen je hulp in!

Doe mee aan de Grote Coronastudie en vul deze tweewekelijkse vragenlijst in op dinsdag 3 november tussen 10 en 22 uur.  

Ook na de versoepelingen, blijft dit onderzoek relevant om snel signalen op te pikken en nuttige informatie te verzamelen. Het geeft de experten de mogelijkheid om te weten hoe we omgaan met de coronacrisis, voorspellingen te doen over de verdere evolutie van de epidemie, de ziekenhuizen helpen inschatten wat er staat te gebeuren en het welzijn van de bevolking blijvend op te volgen.

Bedankt

De Grote Coronastudie loopt om de veertien dagen. Voor kinderen (6 tot 12 jaar) is de enquête afgelopen. Raadpleeg de resultaten

We willen iedereen bedanken die de voorbije weken heeft deelgenomen aan de Grote Coronastudie. Jouw hulp heeft geholpen het beleid te sturen en inzicht te geven in de manier waarop de lockdown werd ervaren.

Over het corona citizenscienceproject

Op vrijdag 13 maart 2020 om middernacht gingen een aantal drastische maatregelen in om de verspreiding van COVID-19, het zogenaamde coronavirus, tegen te gaan. In maart en april werden de maatregelen verscherpt. Begin mei werden de maatregelen geleidelijk afgebouwd met vanaf 8 juni de laatste, grotere versoepeling.

De impact van de overheidsmaatregelen wordt pas tien tot veertien dagen later zichtbaar in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19. Om kort op de bal te spelen moeten daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking zijn.

De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt.


Coronastudie in andere talen
Version française
English version
Deutsche Ausgabe