Coronastudie

Help de wetenschap

Wetenschappers roepen je hulp in

Doe mee aan de Grote Coronastudie en vul deze maandelijkse vragenlijst in op dinsdag 24 augustus tussen 10 en 22 uur.  

Ook na de versoepelingen, blijft dit onderzoek relevant om snel signalen op te pikken en nuttige informatie te verzamelen. Het geeft de experten de mogelijkheid om te weten hoe we omgaan met de coronacrisis, voorspellingen te doen over de verdere evolutie van de epidemie, de ziekenhuizen helpen inschatten wat er staat te gebeuren en het welzijn van de bevolking blijvend op te volgen.

Contact en organisatie

Vragen of feedback over de enquête?

Mail naar: corona-studie@uantwerpen.be

Opgelet: wel enkel voor vragen over of feedback op de enquête.

Voor vragen over corona verwijzen wij graag door naar www.info-coronavirus.be

Deze enquête is een organisatie van:

De e-mailverzending wordt mogelijk gemaakt door de gewaardeerde steun/gratis ondersteuning van Treecompany & Flexmail.

the big corona study

Over het corona citizenscienceproject

De Grote Coronastudie loopt voortaan iedere maand. 

Voor kinderen (6 tot 12 jaar) is de enquête al een tijdje afgelopen. Raadpleeg de resultaten

We willen iedereen bedanken die de voorbije weken heeft deelgenomen aan de Grote Coronastudie. Jouw hulp heeft geholpen het beleid te sturen en inzicht te geven in de manier waarop de lockdown werd ervaren.

Op vrijdag 13 maart 2020 om middernacht gingen een aantal drastische maatregelen in om de verspreiding van COVID-19, het zogenaamde coronavirus, tegen te gaan. In maart en april werden de maatregelen verscherpt. Begin mei werden de maatregelen geleidelijk afgebouwd met vanaf 8 juni de laatste, grotere versoepeling.

De impact van de overheidsmaatregelen wordt pas tien tot veertien dagen later zichtbaar in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19. Om kort op de bal te spelen moeten daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking zijn.

De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven, de Universiteit Hasselt en Université Libre de Bruxelles (ULB)