Coronastudie

Help de wetenschap

De volgende ronde van de Grote Coronastudie is gepland in januari 2022.

Voorlopig staan de bevragingen van de Grote Coronastudie even on hold. In januari roepen we opnieuw je hulp in. 

Blijf op de hoogte​
Volgende keer opnieuw deelnemen?

Over het coronacitizenscienceproject

Ook in deze fase van de pandemie blijft dit onderzoek relevant om snel signalen op te pikken en nuttige informatie te verzamelen. Het geeft de experten de mogelijkheid om te achterhalen hoe we omgaan met de coronacrisis, voorspellingen te doen over de verdere evolutie van de epidemie, de ziekenhuizen helpen inschatten wat er staat te gebeuren en het welzijn van de bevolking blijvend op te volgen.

​De Grote Coronastudie liep oorspronkelijk wekelijks. De frequentie is ondertussen verlaagd. 

Voor kinderen (6 tot 12 jaar) is de enquête al een tijdje afgelopen. Raadpleeg de resultaten

We willen iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan de Grote Coronastudie. Jouw hulp heeft geholpen het beleid te sturen en inzicht te geven in de manier waarop de lockdown werd ervaren.

13 maart 2020

Op vrijdag 13 maart 2020 om middernacht gingen een aantal drastische maatregelen in om de verspreiding van COVID-19, het zogenaamde coronavirus, tegen te gaan. In maart en april werden de maatregelen verscherpt. Begin mei werden de maatregelen geleidelijk afgebouwd met vanaf 8 juni de laatste, grotere versoepeling.

De impact van de overheidsmaatregelen wordt pas tien tot veertien dagen later zichtbaar in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19. Om kort op de bal te spelen moeten daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking zijn.

De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven, de Universiteit Hasselt en Université Libre de Bruxelles (ULB)

Contact en organisatie

Vragen of feedback over de enquête?

Mail naar: corona-studie@uantwerpen.be

Opgelet: wel enkel voor vragen over of feedback op de enquête.

Voor vragen over corona verwijzen wij graag door naar www.info-coronavirus.be

Deze enquête is een organisatie van:

De e-mailverzending wordt mogelijk gemaakt door de gewaardeerde steun/gratis ondersteuning van Treecompany & Flexmail.

the big corona study