Hoe ga jij om met corona?

Wetenschappers roepen je hulp in!

Werk je thuis? Wat met de kinderen? Geef je nog een hand? Als de Belgen op dinsdag 16 juni tussen 10 en 22 uur voor de dertiende keer massaal deze vragenlijst invullen (vanaf 12 jaar), geeft dat de experten de mogelijkheid om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten.

Ben je tussen 6 en 12 jaar? 
Ook voor jou zijn het rare tijden. Ben je tussen 6 en 12 jaar, dan willen de wetenschappers weten hoe het met je gaat. Vul samen met mama of papa (of alleen als je dat wil) op dinsdag 16 juni tussen 10 en 22 uur deze korte vragenlijst in. 

Tweewekelijkse enquête

Volgende week is er geen enquête van ons. Dat komt niet omdat we denken dat de coronacrisis van de baan is. Deelaspecten van deze enquête zullen verder worden ondergebracht in andere (kleinere) enquêtes. 

Vanaf nu zullen we om de 14 dagen een vragenlijst voorleggen.

Wij willen iedereen bedanken die de voorbije 12 weken zo massaal heeft deelgenomen aan de Grote Coronastudie en zo geholpen heeft om het beleid te voeden en inzicht te geven in hoe deze lockdown ervaren werd.   

Over het corona citizenscienceproject

De impact van de overheidsmaatregelen wordt pas tien tot veertien dagen later zichtbaar in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19.

Om kort op de bal te spelen zouden daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking moeten zijn.

De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt.