Filmpjes

Bio-ingenieurs UAntwerpen werken samen met topchef Kobe Desramaults

Binnen het Departement Bio-ingenieurswetenschappen in de Faculteit Wetenschappen voert het team van prof. Sarah Lebeer moleculair microbiologisch en biotechnologisch onderzoek uit. Voor onze gezondheid is de diversiteit aan bacteriën in onze voeding levensbelangrijk. Prof. Lebeer werkt onder meer samen met topchef Kobe Desramaults van sterrenrestaurant In de Wulf.

 

Chefkok Rose Green over fermenteren in 'Dagelijkse kost' (VRT)

Fermenteren is weer helemaal in. Onze voorouders waren vertrouwd met deze bewaartechniek, want zo kwamen ze koude winters door. Bovendien is het ook gezond, vertelt Rose Greene, chef in restaurant In De Wulf. (Dagelijkse kost, VRT, 29/05/2015)

 

Microbiologe helpt Kobe Desramaults (Reyers Laat, VRT)

Kobe Desramaults van het tweesterrenrestaurant In de wulf wil dat we meer bacteriën eten. Zo experimenteert hij bijvoorbeeld met de fermentatie van rode bieten. Maar wanneer wordt een biet echt rot en is hij slecht voor de gezondheid? Microbiologe Sarah Lebeer zoekt naar wetenschappelijke antwoorden. (Reyers laat, VRT, 02/10/2014)