Ploggen, wat is dat?

Ploggen is een groeiende activiteit ontstaan in Zweden sinds 2016.  Het woord Ploggen komt van 'Plocka' (Zweeds voor oprapen) en 'joggen'. Het combineert dus actief rondwandelen met het rapen van vuil. Via deze activiteit ontdoen we de samenleving van een beetje zwerfvuil en calorieën ;)

We maken gebruik van de WePlog app, hierop wordt duidelijk welke straten recent geplogged zijn en welke wel eens een cleanup beurt kunnen gebruiken

Hoe begin je er nu aan?

Je kan altijd zelf eens op pad gaan met een vuilzak en afval verzamelen maar als je dit graag in gezelschap doet met andere studenten of eens wil zien hoe wij dit aanpakken, lees dan verder:

Green office organiseert doorheen het jaar verschillende plog acties voor studenten ​waarbij zwerfvuil van straat verzameld wordt en opgeruimd.

  • Hierbij voorzien wij het materiaal zoals handschoenen, vuilzakken & grijpers ! Ook de routes worden op voorhand uitgestippeld 


Maar ook de personeelsleden van UA kunnen bij ons materiaal aanvragen, hieronder een lijst van facultaire groepen die dat al reeds deden!

  • Faculteit Letteren en Wijsbegeerte  → 28/04 
  • Faculteit Sociale Wetenschappen    → 4/05 

Zin om ook eens te ploggen?

contacteer ons via Instagram of email