Registraties 23' - 24' Wat en Hoe?

Registreren blijft mogelijk heel het jaar door! 

Personeelsleden organiseren zich in groepjes op basis van faculteit, achtergrond of gemeenschappelijke werkruimtes. Als personeelslid kan je samen met collega's je departement aanmelden. Als student kan je andere enthousiaste studenten zoeken van jouw woonst of vriendengroep om een team te vormen.

Het Green Impact UAntwerp Team bouwde een online toolkit met meer dan 100 concrete acties om de directe (werk-, woon- en studeer)omgeving groener te maken. Zo maken we samen het verschil en dit in samenwerking met collega’s en met studenten van de Universiteit Antwerpen. De acties hebben een rechtstreekse link met de klimaatstrategie van UAntwerpen, en zijn onderverdeeld in dezelfde thema's als de werkgroepen van het klimaatteam.

Je kan zelf bepalen hoeveel tijd je in het project steekt en hoe regelmatig je met je team samenkomt. Zelfs een paar uur per maand kunnen al een verschil maken! Op basis van het aantal acties dat je tijdens het jaar verwezenlijkt, behaalt je team aan het eind van het jaar een bronzen, zilveren of gouden medaille!

Zowel personeel als studenten kunnen zich registreren/inloggen via deze link. Niet elk lid van het team hoeft een account aan te maken, maar alleen geregistreerde leden kunnen acties aanvinken op de website!

Uitleg over GreenImpact

Green Impact, bekroond met een UNESCO-Award voor baanbrekend werk op vlak van duurzaamheid en gedragsverandering, is de afgelopen tien jaar ontwikkeld door de British National Union of Students en groeit nu internationaal, ook bij UAntwerpen. 

Het project is al door meer dan 400 organisaties en 20.000 mensen gebruikt als concreet model om bottom-up verandering te bewerkstelligen. Een haalbaar resultaat voor de dagelijkse werkvloer zal verduurzaming eisen voor hogerop. De invloed op duurzamere huishoudens en invloed op mensen om ons heen zal een green impact nalaten. Zo wordt duurzaamheid opeens heel tastbaar en de verduurzaming van de Universiteit Antwerpen en rondomrond een haalbaar doel!

Laten we zo veel mogelijk enthousiasme sprokkelen en teams op poten zetten die zich willen inzetten voor een duurzamere wereld van morgen!


Wat betekent Green Impact voor UAntwerpen? 

Universiteit Antwerpen pleit voor meer duurzaamheid in je werkomgeving via de lancering van het Green Impact UAntwerpen project. Personeel en studenten worden gestimuleerd om zelf het verschil te maken. Onze universiteit ambieert klimaatneutraal te zijn tegen 2030 en doet daarvoor een beroep op iedereen. Zelf actie ondernemen als ‘kleine individu’ op de campus is de realiteit m.b.v. de haalbare duurzaamheidsdoelen van Green Impact UAntwerpen. Dit alles sluit naadloos aan bij de klimaatstrategie die ontwikkeld is door en met collega's van onderuit, en waaraan ook beleidsmatig gewerkt wordt.


Indien er vragen zijn kan je het Green Impact UAntwerp Team contacteren via e-mail: