Samenwerking met productontwikkeling

UAntwerpen biedt de mogelijkheid om een project van uw onderneming of organisatie door studenten uit de eerste en tweede master productontwikkeling te laten aanpakken. Onze industriële partners zijn grote ondernemingen en KMO’s maar ook onderzoekscentra of starters, met een specifieke expertise in een bepaald domein, die al dan niet alle logistieke functies integreren (R&D, productie, distributie, commercialisering...).

Voor de onderneming biedt dit een unieke kans om zonder aanzienlijke kosten de haalbaarheid van innovatieprojecten of productideeën te onderzoeken waarvoor bijvoorbeeld nog geen investeringsbudget is. Ondernemingen die minder vertrouwd zijn met de praktijk van productontwikkeling maken kennis met de planmatige en integrale aanpak ondersteund door docenten uit verschillende disciplines.

Samenwerking

Laat ons uw ideeën kennen. In samenspraak met de opleiding kunnen projectomschrijvingen geoptimaliseerd worden in functie van de doelstellingen van de opleiding. Verbintenissen worden regelmatig afgesloten met een contract, al dan niet met een verbintenis tot geheimhouding (NDA) en regeling voor overdracht van IP. Projecten worden best ruim voor de aanvang van het opleidingsonderdeel aangereikt. Bekijk hieronder onze verschillende samenwerkingsvormen en mogelijkheden.

Ik heb een bestaand product, ik wil naar een redesign (optimalisatie)

Structural Design - studenten uit het derde bachelorjaar werken op de campus in groepen van 3 gedurende een 6 tal weken (oktober-november) conceptueel rond een opgelegde opdracht vanuit de industrie of een onderzoeksgroep. Ze worden begeleid door de eigen docenten.

Ik heb een probleemstelling, ik wil naar een concept (materialisatie)

Bachelorproef – een student uit het derde bachelorjaar werkt zelfstandig gedurende 12 weken (maart-mei) op de campus aan een project dat aangereikt werd door een industriële partner. De student wordt begeleid door de eigen docenten.Meer info hier.

image (1).png


Ik heb allround designer taken, ik wil naar een aanvulling op het ontwerpteam (integratie)

Stage - een student uit het eerste masterjaar werkt 10 aaneensluitende weken (april-mei) in een onderneming aan opdrachten en onder begeleiding van een senior designer uit deze onderneming. Meer info over het aanbieden van een stageplaats.

Ik heb een product/service ik wil naar innovatieve variaties (exploratie)

InnovatieWeek - studenten uit het tweede bachelorjaar werken zelfstandig in groepen van 5/6 personen gedurende 1 week (maart) conceptueel aan een opgelegde opdrachtvanuit de industrie of onderzoeksgroep. Ze worden begeleid door de eigen docenten en senior designers uit de externe ondernemingen. Meer info hier.

afbeelding sjabloon BENCH.jpg

Ik heb een thema, ik wil naar een concept ideation (iteratie)

DesignWorkshop - studenten uit het tweede masterjaar werken op de campus ongeveer 80 uur verspreid over het academiejaar alleen of in groepjes conceptueel aan een project dat aangereikt werd door een industriële partner. De studenten worden begeleid door de eigen docenten.


Hoofdafbeelding sjabloon SOUND.jpg

Ik heb een idee/concept, ik wil naar een concreter product, service of systeem (valorisatie)

Masterproef - een student werkt in het afstudeerjaar gedurende 10 maanden onder begeleiding van interne en externe promotoren aan een project. In overleg kan bekeken worden of de student enkele dagen per week een werkplek in de onderneming aangeboden krijgt. Meer info hier.

Hoofdafbeelding sjabloon HUB.jpg

Ik heb een design challenge

Kortlopende projecten zoals wedstrijden kunnen aangeboden worden na intern overleg en als ze een aanvulling en een bewezen meerwaarde betekenen voor de opleiding én de studenten.

COPPENS_Gertjan_Persfoto's-03.jpg

Ik heb een thema, ik wil naar een exploratie (ideation)

XDW - IDW / Explore Design Week - International Design Week   Meer info hier


project aanbieden