Voor leerkrachten en jeugdwerkers

Het lespakket ‘Een teer onderwerp ... voor nicotieners’ richt zich tot leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs, maar is ook geschikt voor andere leeftijden.

Het is een kant-en-klaar, laagdrempelig pakket waarmee leerkrachten of jeugdwerkers meteen aan de slag kunnen in de klas of in de jeugdvereniging. 

Het pakket bestaat uit:

  • een boekje voor de leerlingen (twee versies, voor de A- en de B-stroom van het secundair onderwijs, doorbladerbaar en downloadbaar via de link hiernaast)
  • een powerpointpresentatie
  • een handleiding

De presentatie is voorzien voor ongeveer een (les)uur en bevat alle informatie uit het boekje en een aantal quizvragen die je kan stellen tijdens de les. Door kleurenkaartjes op te steken lossen de leerlingen de meerkeuzevragen klassikaal op. Deze kaartjes zitten achteraan in de boekjes en zijn afscheurbaar, waardoor elke leerling meteen ook drie kleurenkaartjes ter beschikking heeft.

Wilt u graag eens een volledige presentatie als voorbeeld bekijken? Dat kan via de link hiernaast, waarbij de powerpoint, de lesgever en de leerlingen samen kunnen gevolgd worden.

Bestellen of downloaden?

De boekjes zijn verkrijgbaar bij Standaard Uitgeverij Professional en zijn ook downloadbaar via deze website. Daarnaast is er een volledig uitgewerkte interactieve powerpointpresentatie en een handleiding beschikbaar voor de lesgever, allebei gratis downloadbaar via deze website. De powerpointpresentatie is onmiddellijk bruikbaar in de les.

© Universiteit Antwerpen
Alle rechten voorbehouden. De teksten, figuren, animaties en materialen mogen uitsluitend gebruikt worden binnen dit antirookproject en enkel met bronvermelding.​