Tijdschrift Stadsgeschiedenis

Stadsgeschiedenis (opgericht in 2006) is het Nederlands-Vlaamse tijdschrift voor onderzoek, reflectie en debat over de stad en haar geschiedenis. De aanpak is interdisciplinair en gericht op een breed scala aan thema's. Naast wetenschappelijke artikelen bevat Stadsgeschiedenis reviews over recente onderzoekstrends, dossiers over actuele maatschappelijke thema's, en interviews met beeldbepalende stadsbestuurders, architecten en historici. Geografisch richt het tijdschrift zich op de Lage Landen door de eeuwen heen. Elk nummer bevat een synopsis van interessante artikelen in binnen- en buitenlandse tijdschriften. Stadsgeschiedenis is een peer-review tijdschrift.

Stadsgeschiedenis richt zich op iedereen die begaan is met de stad en haar historische ontwikkeling: van wetenschappers en archiefmedewerkers tot beleidsmakers, architecten en erfgoedwerkers.

Stadsgeschiedenis komt voort uit een initiatief van het Centrum voor Stadsgeschiedenis van de Universiteit Antwerpen. De uitgave verschijnt bij Universitaire Pers Leuven, Leuven.

Abonneren

Uitgever en abonnementen

Universitaire Pers Leuven

Minderbroedersstraat 4

3000 Leuven-België

T + 32 16 32 53 45
F + 32 16 32 53 52

Prijzen

Jaarlijkse abonnementsprijzen (print + online)*

Institutioneel: € 60,00

Individueel: € 35,00

Student: € 30,00

 

Losse nummers print: € 20,00 (excl. portkosten)

Losse nummers digitaal: € 15,00


* Abonnementsprijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten voor abonnees binnen de Benelux. Voor abonnees buiten de Benelux worden verzendkosten aangerekend.


Voor meer informatie, ga naar www.upl.be/stadsgeschiedenis.

Neem contact op via orders@upl.be om in te tekenen op een abonnement.


ISSN:
1872-0676


2021 - 2