Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding

De Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding (USAB) is een vereniging van de Universiteit Antwerpen.

USAB is vrijwel uniek in haar opzet: ze bestrijdt armoede vanuit de kern door academisch onderzoek naar de oorzaken van armoede en mogelijke oplossingen voor de moeilijkheden die mensen in armoede ervaren.   

De stichting doet beroep op medewerkers, studenten en vrijwilligers om personen met financiële problemen te helpen. 

12/9: Food Aid and Social Policy in Europe

Op 12 september 2019 organiseert UCSIA een conferentie over ‘voedselhulp en sociaal beleid in Europa’ aan de Universiteit Antwerpen. De publicatie van de Europese Pijler van Sociale Rechten roept een belangrijke vraag op: moet solidariteit georganiseerd worden op een ‘koude’, formele manier, of zijn ‘warme’, informele initiatieven een betere manier? Welke richting moeten we uit? Experten uit onderzoek en beleid spreken over hun visies op de problematiek. De conferentie vindt plaats op 12 september 2019 aan de Universiteit Antwerpen, van 9.30u tot 17.00u. Meer info en inschrijven via deze link.

Activiteiten
Er zijn momenteel geen activiteiten of nieuwsitems beschikbaar.


Contact

Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding Campus Middelheim
Gebouw A - Lokaal 104
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
Tel. + 32 3 265 30 43
usab@uantwerpen.be

Volg USAB

Goed nieuws voor de laureaat van de eerste USAB scriptieprijs

Greet Van Hoek, de laureaat van de USAB scriptieprijs 2018, publiceerde een artikel gebaseerd op haar scriptie ("The influence of socio-demographic factors, resilience and stress reducing activities on academic outcomes of undergraduate nursing students: A cross-sectional research study") in het Journal 'Nurse Education Today'. Je kan  het artikel hier raadplegen.