Centrum kauwenberg zoekt vrijwilligers voor 10-13 april 2019!

Centrum Kauwenberg vzw, een vereniging waar armen het woord nemen uit Antwerpen, zoekt vrijwilligers. In Centrum Kauwenberg komen volwassenen en kinderen in armoede samen om armoede te bestrijden. Zij zijn op zoek naar geëngageerde studenten (graag met ervaring met werken met kinderen) die mee een driedaags kamp in Bredene willen begeleiden. Alle info vind je hier.  Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Nicky Freysen, tel: 03 232 72 96. 

Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding

De Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding (USAB) is een vereniging van de Universiteit Antwerpen.

USAB is vrijwel uniek in haar opzet: ze bestrijdt armoede vanuit de kern door academisch onderzoek naar de oorzaken van armoede en mogelijke oplossingen voor de moeilijkheden die mensen in armoede ervaren.   

De stichting doet beroep op medewerkers, studenten en vrijwilligers om personen met financiële problemen te helpen. 

Activiteiten
Er zijn momenteel geen activiteiten of nieuwsitems beschikbaar.


Contact

Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding Campus Middelheim
Gebouw A - Lokaal 104
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
Tel. + 32 3 265 30 43
usab@uantwerpen.be

Goed nieuws voor de laureaat van de eerste USAB scriptieprijs

Greet Van Hoek, de laureaat van de USAB scriptieprijs 2018, publiceerde een artikel gebaseerd op haar scriptie ("The influence of socio-demographic factors, resilience and stress reducing activities on academic outcomes of undergraduate nursing students: A cross-sectional research study") in het Journal 'Nurse Education Today'. Je kan  het artikel hier raadplegen.  

"Een nieuwe manier om kansarmoede te bestrijden."

Dat vertelt Theo Vaes, oprichter van de vzw ArmenTeKort, in Z-Talk Goossens. De consultant, die Chinese en Indiase bedrijven adviseert hoe ze in België kunnen investeren, raakte enkele jaren geleden gefascineerd door armoede, en meer bepaald door kansarmoede. Hij wilde een manier vinden om de armen, die hun leven niet meer in handen kunnen nemen, opnieuw eigenwaarde te geven.

Kanaal Z: Een nieuwe manier om kansarmoede te bestrijden