Side header image

Studentenverenigingen

De boog kan niet altijd gespannen staan. Zoek je wat verstrooiing naast de studie, sluit je dan aan bij één van de studentenverenigingen van Universiteit Antwerpen. 

Bovendien zijn studentenverenigingen een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen of een engagement in je vrije tijd op te nemen. Neem zeker eens een kijkje op www.vuas.be om te weten welke activiteiten ze allemaal organiseren.

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens naar de andere Antwerpse studentenclubs op de webstek van STAN.

Verenigde Universiteit Antwerpen Studenten - VUAS

Verenigde Universiteit Antwerpen Studenten (VUAS) verdedigt op alle niveaus de belangen van studentenverenigingen én het studentikoze studentenleven. Ze bestaat uit een afvaardiging van de koepelverenigingen Unifac, die actief zijn op  de Stadscampus en ASK-Stuwer die de studenten van Campus Middelheim, Groenenborger en Campus Drie Eiken van ontspanningsactiviteiten voorzien. 
  
Deze koepelverenigingen staan in voor de concrete organisatie van het studentenleven op de campus. Zij coördineren de samenwerking tussen de verschillende faculteitskringen, informeren de studenten over het reilen en zeilen op de campus en organiseren tal van activiteiten als onthaaldagen voor startende studenten, cantussen, fuiven, quizzen, cultuurweek Calamartes, galabals, cocktailparty’s, een springkastelenfestival, een go-cart race en andere. 

Bovendien zorgen de koepelverenigingen er, samen met de Studentenraad, voor dat de studenten vertegenwoordigd zijn in verschillende organen bij de universiteit en de Stad Antwerpen.

Tegenwoordig heeft ook VUAS een nieuwe wending gekregen in het digitale landschap waarin we ons vandaag de dag in bevinden. Actueel is VUAS een online platform om het studentenleven virtueel levendig te houden! Surf zeker eens rond op dit platform en veel plezier!

ASK-Stuwer

Unifac

 

VUAS-woordvoerder

Bo Gruppen postbus: STIP Stadscampus
S.E.115
Grote Kauwenberg 2
2000 Antwerpen
Tel. 03 265 48 72 (STIP)
vuas@uantwerpen.be