Financial and management accounting in culturele en creatieve sectoren

Financial and management accounting in culturele en creatieve sectoren

Micro-credential

De unieke economische aspecten van de culturele en creatieve sectoren

Wat?

Deze micro-credential is essentieel voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de unieke financiële dynamiek van de culturele en creatieve sectoren. Deze sectoren, die steeds belangrijker worden in onze economie, vereisen een gespecialiseerde kennis van financieel beheer die verschilt van de traditionele economie. De cursus biedt een grondige analyse van financiële praktijken en boekhoudtechnieken specifiek voor deze sectoren, met een focus op zowel commerciële als niet-commerciële entiteiten. Het behandelt essentiële financiële concepten zoals cashflow en rentabiliteit, en bereidt studenten voor op het omgaan met de unieke uitdagingen van deze sectoren, waaronder duurzame en digitale verdienmodellen en complexe overheidsfinanciën. Deze cursus is ideaal voor diegenen die een kritisch en diepgaand begrip willen ontwikkelen van financieel management en accounting binnen de dynamische wereld van cultuur en creativiteit.

Voor wie?

(Niet financiële) managers, werknemers, ondernemers of beleidsmakers in culturele en creatieve sectoren of overheidsinstellingen die geïnteresseerd zijn in de unieke financiële dynamiek van de culturele en creatieve sectoren. Je beschikt over minimaal een bachelordiploma en een basisbegrip van bedrijfskunde en financiële verslaggeving. Zo ben je bij voorbeeld vertrouwd met de algemene principes van de techniek van het dubbel boekhouden en kan je een jaarrekening interpreteren en de samenhang tussen de diverse posten begrijpen. Je dient ook noties te hebben van Excel (of een ander spreadsheet programma), PowerPoint en Word. Je hebt algemene kennis van het creative- en cultuurveld. Je kan Engels en Frans lezen en begrijpen. Je kan literatuur synthetisch verwerken, theoretische kaders op cases toepassen en vlot papers schrijven en presenteren.

Combineren met werken?

Wil je een micro-credential combineren met je werk? Dat kan! 

Voor informatie en advies over de combinatie van werken en studeren kan je bij Centrum WeST terecht. Studenten die zich inschrijven voor een micro-credential in combinatie met een job kunnen zich ook registreren als werkstudent om bijkomende faciliteiten aan te vragen.