Persoonsverzekeringen

Persoonsverzekeringen

The circle of life!

Wat

Levens- en gezondheidsverzekeringen vormen samen de persoonsverzekering en vertegenwoordigen het belangrijkste premievolume binnen de Belgische verzekeringsmarkt.

Voorgesteld aan de hand van een cirkel, verwijst het bovenste deel naar de eerder traditionele levens- en overlijdensproducten. Het onderste deel verwijst naar de gezondheidsverzekeringen waarvan de bescherming tegen inkomensverlies en medische kosten de meest bekende zijn. De linkerzijde van de cirkel staat voor de particuliere markt en de rechterzijde voor de collectieve verzekeringen die werkgevers aan hun personeel aanbieden.

Persoonsverzekeringen kennen een ongekend potentieel aan toepassingen, gaande van een spaar- of beleggingsinstrument, de opbouw van een aanvullend pensioen tot een bescherming tegen overlijden of medische zorgen. Ze vormen een middel om vermogen te structureren, kunnen helpen bij successie via de begunstiging en zijn voor werkgevers een aantrekkelijke employee benefit.

Voor wie

Deze micro-credential staat open voor alle geïnteresseerden in het aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht, mits houder van een hogeschool of universitair diploma.