Events TAKEOFFANTWERP_

Via TAKEOFFANTWERP_Alliance werkt UAntwerpen samen met Stad Antwerpen en Antwerpse onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties en bedrijven om rond ondernemen expertise te delen, een regionaal netwerk op te bouwen en tal van ondernemende events te organiseren.

Als student aan de Universiteit Antwerpen kan je deelnemen aan tal van activiteiten voor Antwerpse jongeren met ondernemerszin en student-ondernemers. Volgende items komen onder meer aan bod:   

  • Ontdek je ondernemerstalent: welk type ondernemer ben jij?
  • Ideation – innovatief en creatief leren denken: hoe kom je tot een goed business idee?
  • Pitchen: verbeter je communicatieve skills en leer professioneel pitchen
  • Crowdfunding: wil je een eigen crowdfundingcampagne opstarten?  
  • Vennootschapsvormen: welke vennootschapsvorm moet je kiezen?

Op de website van TAKEOFFANTWERP vind je een overzicht van alle activiteiten voor ondernemende studenten

ERASMUS voor jonge ondernemers

Denk je erover jouw eigen bedrijf te beginnen, of heb je dat onlangs gedaan? Of misschien run je al een succesvol bedrijf en wil je het uitbreiden naar nieuwe markten, of nieuwe ideeën opdoen? Erasmus voor jonge ondernemers kan dan iets voor jou zijn!  

Erasmus voor jonge ondernemers is een grensoverschrijdend uitwisselingsprogramma dat nieuwe en aspirant-ondernemers de kans biedt om te leren van ervaren ondernemers die die in een van de andere samenwerkende landen kleine bedrijven runnen.

Geïnteresseerd? Neem dan alvast een kijkje op: Erasmus voor jonge ondernemers (erasmus-entrepreneurs.eu) Verdere info volgt later!​

ERASMUS voor jonge ondernemers

Summer school Experience Entrepreneurship

Wil je op basis van real life cases ondernemerschap ervaren in een interdisciplinaire setting? Tijdens de summer school Experience Entrepreneurship dompelen expert-ondernemers je onder in topics die gaan van ideation over intellectuele eigendom tot marktonderzoek, business modellen en marketingstrategieën…

Experience Entrepreneurship

Lees meer over de summer school

Dive-into-Business voor doctoraatsstudenten

Ben je onderzoeker of doctoraatsstudent en zie je mogelijkheden om vanuit je onderzoeksproject te ondernemen?

De Dienst Valorisatie verbindt de academische wereld met het bedrijfsleven en biedt verschillende 'Dive into' trainingsprogramma’s aan, zowel basis als verdiepend. Dive into business focust op de link tussen onderzoek en ondernemen. In Dive into projects ligt de focus op onderzoeksprojecten schrijven en financiering vinden.

Ontdek Dive-into-Business