Start je in september aan de opleiding tot industrieel ingenieur, maar twijfel je of je de wiskunde uit het secundair onderwijs voldoende onder de knie hebt? Kom dan naar onze voorbereidende cursus: in 2 weken tijd spijkeren we je basiskennis wiskunde bij. Er worden onderwerpen herhaald, zoals analyse, algebra en goniometrie. Maar ook onderwerpen die hoogstwaarschijnlijk nog nieuw zijn voor jou komen aan bod, waaronder complexe getallen, cyclometrische functies en splitsen in partieelbreuken.

Voor wie?

​De voorbereidende cursus is bedoeld voor wie aan de bachelor in de industriële wetenschappen start, ongeacht of je inschrijft voor:

Vooral voor wie in het laatste jaar secundair onderwijs een studierichting met (minder dan) 4 uur wiskunde per week volgde, is dit een aanrader. Maar ook als je simpelweg je basiskennis wil opfrissen, ben je welkom.

Was je niet geslaagd voor de starttoets (verplichte ijkingstoets)?
Dan moet je verplichte remediëring volgen. Dat kan door in te schrijven en deel te nemen aan de fysieke voorbereidende cursus wiskunde en bij je registratie aan te geven dat je je verplichte remediëring doorloopt via de fysieke voorbereidende cursus.
Let op, de online voorbereidende cursus komt niet in aanmerking voor de verplichte remediëring. Als je er voor kiest om de verplichte remediëring online te doorlopen, dan kan je je daarvoor registreren volgens de informatie die je in je mailbox krijgt na je inschrijving.

Programma

Er zijn twee versies van de voorbereidende cursus wiskunde.

  1. De fysieke voorbereidende cursus wiskunde is bedoeld voor studenten die ingeschreven zijn in de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen op het ogenblik dat deze cursus doorgaat. Deze voorbereidende cursus combineert zelfstandige leermomenten met begeleiding door docenten wiskunde.
  2. De online voorbereidende cursus is een zuivere zelfstudiecursus en biedt geen bijkomende begeleiding of ondersteuning. Je volgt de cursus via ons online leerplatform. Na je registratie op het online leerplatform heb je onmiddellijk toegang tot de cursus. Iedereen kan zich registreren.

Waar en wanneer?

  1. De fysieke voorbereidingscursus wiskunde vindt plaats tijdens de eerste twee weken van september. Meer info hierover wordt later bekend gemaakt.
  2. De online voorbereidende cursus wiskunde is meteen na je registratie toegankelijk op het online leerplatform.

Schrijf je in

  1. Inschrijven voor de fysieke voorbereidende cursus kan van begin juli t.e.m. begin september.
  2. Voor de online cursus kan je gedurende het hele jaar inschrijven.

Inschrijvingsgeld

  1. Voor de fysieke voorbereidende cursus wiskunde: het inschrijvingsgeld bedraagt 15 euro, cursusnota's inbegrepen.
  2. Voor de online voorbereidende cursus wiskunde: geen inschrijvingsgeld.​