Alechia eerste Europese 'Groep' op LinkedIn.Com

Bent u afgestudeerd aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen (of één van zijn voorgangers), en wenst u gebruik te maken van de gratis LinkedIn service, surf dan naar Linkedin door hier te klikken.  De registratie duurt hoogstens twee minuten.

Alechia kreeg als eerste associatie in België én Europa de status van 'groep' op de razend populaire LinkedIn.com website.  Dit professioneel online netwerk wint meer en meer aan belang in de business wereld, ook in Europa.  De site is gebaseerd op het 'six degrees of separation' principe: eender welke twee mensen ter wereld zouden maximaal zes stappen van elkaar verwijderd zijn.  Of in 't Vlaams: 'De wereld is klein'.

Via LinkedIn vindt u een georganiseerde manier om het netwerk van uw netwerk te gebruiken. Simpelweg komt het hierop neer: stel, ik heb een netwerk van 30 goede connecties in de zakenwereld.  Deze mensen hebben op zich eveneens een dergelijk netwerk.  En zo verder.  Via LinkedIn is het mogelijk om al deze mensen - tot vier graden ver - te contacteren, evenwel enkel indien uw 'links' bereid zijn om u te introduceren.  Het leggen van contacten verloopt dus via introducties, zoals het op receptie's ook gebeurt.  Het contacteren zelf gebeurt op die manier in de hoogste privacy.  Nergens op het netwerk staan adressen, telefoonnummers of emailadressen.  Vandaar dat ook heel wat senior mensen van dit netwerk gebruik maken.

Het registreren duurt twee minuten en is volledig gratis. De site haalt zijn inkomsten uit de vacatures die worden aangeboden.  LinkedIn.com is een initiatief van een groep vooraanstaande entrepreneurs. Sequia Capital verleende het kapitaal, dezelfde mensen die Google uit de grond stampten.

Alechia staat nu als 'groep' op LinkedIn.  Dit betekent dat collega alumni elkaar rechtstreeks kunnen contacteren, en dus ook zonder tussenstappen elkaars netwerk kunnen activeren.  Dit kan bijzonder voordelig werken in het zoeken naar een nieuwe uitdaging, het zoeken van een business partner, het zoeken van de juiste expertise...  Diverse prestigieuze organisaties staan reeds als groep geregistreerd: Yale School of Management Alumni, Oxford University Alumni,...  Alechia is de eerste Belgische én Europese vereniging die deze service aan zijn leden kan aanbieden.