Wat zijn bekkenbodemproblemen?

Ontzettend veel vrouwen krijgen in hun leven te kampen met bekkenbodemproblemen. Vooral tijdens en na de zwangerschap ervaren heel wat vrouwen klachten. Cijfers spreken voor zich: meer dan 50% van de zwangere vrouwen heeft tijdens de zwangerschap urineverlies; één op drie mama's behoudt dit probleem ook na de zwangerschap; één op acht ondervindt stoelgangverlies na de bevalling; en bij de helft van de vrouwen komen verzakkingsproblemen in de bekkenbodem voor. Bekkenbodemproblemen zoals urineverlies of het moeilijk ophouden van windjes, maar ook pijnklachten en seksuele problemen zijn nooit 'normaal'.

Online platform 'De Bekkenbodem'

Hoewel bekkenbodemproblemen dus veelvoorkomend zijn, heerst er toch nog altijd een taboe. Daar wil een team van onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en het UZA verandering in brengen door de lancering van het online platform 'The Pelvic Floor'.

Het online platform bestaat uit informatieve blogs, links naar de juiste informatieve websites en boeiende getuigenissen om vrouwen zo de juiste kennis en inzichten omtrent bekkenbodemproblemen te kunnen geven. Zo krijgen vrouwen de nodige begeleiding om klachten helpen te voorkomen, te verminderen en herval of achteruitgang te beperken.

Meer weten? Neem zeker eens een kijkje op het online platform.

Steun dit project

Help me komaf maken met het taboe rond bekkenbodemproblemen. Mede dankzij jouw steun kan dit online platform nog verder uitbreiden.

Belastingvermindering
Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om 'The Pelvic Floor' maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding 'fiscaal attest' en jouw voorkeursbestemming , in dit geval 'Pelvic Floor' toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft, in dit geval: 'Pelvic Floor'.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

VAN

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen