Studenten in financiële nood

Verder studeren is voor onze studenten een grote investering; niet enkel is het een cruciale stap voor hun professionele carrière, toekomst en zelfontplooiing, maar ook financieel heeft verder studeren een enorme impact. 

Studeren kost nu eenmaal geld; inschrijvingsgeld, schoolmateriaal, een computer, eventueel de huur van een studentenkamer, etc... De kosten kunnen snel oplopen.

Lang niet iedere student kan de financiële 'duw' van thuis uit krijgen. Velen onder hen moeten naast hun studies nog bijverdienen om rond te komen. Sommigen kunnen gewoonweg niet verder studeren zonder te werken. 

Maar financiële problemen beperken zich voor de studenten niet enkel tot studiegerichte kosten, ook menstruatie-armoede bijvoorbeeld (= geen financiële middelen hebben om menstruatieproducten te kopen) komt helaas steeds meer voor.

Het Universiteitsfonds Antwerpen, Team Diversiteit en de Studiegerichte Diensten van UAntwerpen werken samen om studenten in financiële nood te helpen!

Iedere student die aanklopt bij de sociale dienst van onze universiteit, krijgt daarom ook hulp en financiële ondersteuning op maat.

Wist je trouwens dat je vanaf heden als student of personeelslid bij aankoop via komida een bijdrage kan leveren voor het project 'studenten in nood'? Geniet van je maaltijd en voeg een donatie van €1, €2 of €5 toe aan je betaling. Zo geven we samen om de studenten die het nodig hebben.

COVID-19

In de nasleep van de coronacrisis is het voor heel wat studenten nog steeds moeilijk op financieel vlak. Zo verloren sommigen door de lockdowns (tijdelijk) hun studentenjob waardoor het moeilijk was hun kot of andere studiegerelateerde kosten te betalen. Lees hier getuigenissen van studenten die het moeilijk hebben gehad in coronatijden.

Ben jij een student in financiële nood?

Studenten van de Universiteit Antwerpen die in financiële moeilijkheden zitten, kunnen hiervoor steeds terecht bij de sociale dienst van de Universiteit Antwerpen of via socialedienst@uantwerpen.be. Zij bekijken samen met jou alle opties.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan! Iedere bijdrage kan onze studenten in nood de nodige financiële boost geven.

BelastingverminderingWist
je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om studenten in nood maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding 'fiscaal attest' en jouw voorkeursbestemming, in dit geval 'studenten in nood' toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft, in dit geval: 'studenten in nood'.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

BESTELWAGEN

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen