Master of Bioscience Engineering: Sustainable Urban Bioscience Engineering

 De Universiteit Antwerpen biedt, in samenwerking met UGent en KU Leuven, een unieke, Engelstalige Master of Bioscience Engineering: Sustainable Urban Bioscience Engineering aan. In deze masteropleiding leer je stedelijke milieuvraagstukken op een duurzame en (eco)technologische manier aan te pakken en situeer je mogelijke oplossingen in een internationaal perspectief. De geïntegreerde en multidisciplinaire aanpak van stedelijke milieu-uitdagingen, de intense samenwerking tussen de drie partneruniversiteiten en met externe stakeholders, en het probleemgestuurd onderwijs in de CityLabs zijn maar enkele van de definiërende elementen van deze unieke masteropleiding.

​In het eerste masterjaar volg je een aantal inleidende vakken, die je voorbereiden op de kern van dat eerste masterjaar: de drie multidisciplinaire CityLabs. Ieder CityLab behandelt een specifieke stedelijke milieu-uitdaging: het effect van een stedelijke omgeving op water, atmosfeer, bodem, stedelijk groen en biodiversiteit (CL 1: The Urban Ecosystem), de optimalisatie van het verbruik van grondstoffen in steden, met focus op water, energie, voeding en materialen (CL 2: Urban Resources), en de impact van een stedelijke omgeving op de gezondheid van de mens en de leefbaarheid van een stad (CL 3: Human Health & Urban Liveability).

In het tweede masterjaar personaliseer je je eigen leertraject door het opnemen van keuze-opleidingsonderdelen. Daarnaast houdt het tweede masterjaar een verplichte stage in. De opleiding wordt afgesloten met het uitvoeren van een masterproef.