Doctoreren

Doctoreren op het Departement bio-ingenieurwetenschappen?

Wanneer je geslaagd bent in een masteropleiding en je wenst je te verdiepen in onderzoek en ontwikkeling, dan is doctoreren aan de UA wellicht iets voor jou.

Het departement is steeds op zoek naar nieuwe doctoraatsstudenten! Kijk gerust eens op de website van de onderzoeksgroepen ​A-PECSLAMB en SUSTAIN of maak een afspraak om de mogelijkheden tot doctoreren te bespreken.

Doelstelling

Het diploma van 'doctor' is de hoogste graad die aan een universiteit behaald kan worden. De doctorstitel wordt verkregen na een intensieve periode van studie en wetenschappelijk onderzoek. In die periode wordt er verwacht dat de doctorandus zelfstandig doordringt tot de kern van bepaalde fundamentele of concrete vraagstukken binnen het vakgebied, met de bedoeling hieraan een originele bijdrage te leveren. Het eindresultaat van dit onderzoek wordt neergeschreven in een proefschrift, te verdedigen voor een jury.

Bijkomende informatie

Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Antwerp Doctoral School. Voor pre-doctorale mandaten kan je bij het FWO terecht.

Vacatures

Bij het departement Bio-ingenieurswetenschappen komen regelmatig vacatures voor doctoraten beschikbaar voor talentvolle studenten die enthousiast zijn over onderzoek. Deze vind je via de academisch personeel vacatures.