"Chemiestudent voor één dag" is een aanbod voor laatstejaars secundair onderwijs en hun leerkrachten. De bedoeling is te “proeven” van een dagje universiteit aan de hand van enkele typische activiteiten die onze studenten ook volgen.

Programma

Eerst is er een hoorcollege in een auditorium, gevolgd door een oefeningensessie in kleinere groepen. Tijdens de middag wordt een broodjesmaaltijd aangeboden in de cafetaria. Ook komen er enkele studenten vertellen over hun ervaringen aan de universiteit en komen er studentenaangelegenheden, zoals collegeroosters, cursussen, inspraak, al dan niet op kot gaan, ontspanningsmogelijkheden, etc. ter sprake. In de namiddag staat er een practicum op het programma. Alles kadert in een thema dat gebaseerd is op de leerplannen van het secundair onderwijs, zodat aan het einde van de dag een aanzienlijk deel van de verplichte leerstof behandeld is.

Redoxchemie: 17,19 en 20 januari 2023

Belangrijke reactiesoorten in de organische chemie: 23, 24 en 26 januari 2023

Inschrijving

Inschrijven kan online vanaf 20 september 2022 (tot 15 oktober 2022). Er komt een automatische bevestiging van inschrijving, maar dit is geen definitieve bevestiging van deelname. De bevestiging en de planning volgen later.

Bijkomende informatie:

Meer informatie kan je terugvinden in de flyer of u kan terecht bij Sofie Slaets (tel. 03 265 24 30 - e-mail: sofie.slaets@uantwerpen.be).