Er vallen in 2024 helaas enkele wetenschapsactiviteiten tijdelijk weg. Concreet betekent dit dat Chemiestudent voor één dag niet georganiseerd wordt en dat bijgevolg inschrijven en deelnemen niet mogelijk zal zijn. Er wordt nagedacht of we het bestaande concept kunnen behouden. Uit de voorgaande edities hebben we echter onthouden dat deze dag voor studiekiezers vaak een hulp kon zijn. Om deze groep jongeren niet in de kou te laten staan, zetten wij meer in op het individuele aanbod, zoals de openlesdagen en de openlabodag. Op die manier kunnen leerlingen aansluiten bij de wetenschap die hun voorkeur geniet.

We verwijzen ook graag naar Studio STEM. Hiervoor wordt een nieuw concept uitgewerkt en de lancering is voorzien in 2025.

 Verder wijzigt er aan de infomomenten zoals de ‘Infodagen’ en ‘Sid-ins’ niets en gaan deze naar jaarlijkse gewoonte in 2024 gewoon door.

 Alvast onze oprechte excuses voor het eventuele ongemak dat u zou ondervinden. De Faculteiten Wetenschappen en Toegepaste Ingenieurswetenschappen van de UAntwerpen willen interessante en actuele wetenschapsactiviteiten en infomomenten blijven aanbieden, waarbij we inzetten op kwaliteitsvolle evenementen en regelmatige vernieuwing om nog beter in te spelen op de wensen en verwachtingen van onze bezoekers en studiekiezers. Vernieuwing van het aanbod betekent inzet van personeel en middelen. Om die inzet te garanderen zonder op de kwaliteit van de in 2024 aangeboden activiteiten te moeten inboeten, hebben we besloten om een aantal evenementen waaronder ‘Chemiestudent voor één dag’ tijdelijk te schrappen.

Alvast bedankt voor uw begrip en we verwelkomen u graag op onze overige talrijke wetenschapsactiviteiten en infomomenten waarvoor u ten gepaste tijde kan inschrijven. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website:  ‘Wetenschap voor iedereen’ en ‘Infomomenten’.