Departement Chemie

Antwerpen en Chemie zijn één!

Het Departement Chemie maakt deel uit van de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en omvat in totaal zeven onderzoeksgroepen.

Naast hoogstaand onderzoek staat het verzorgen van kwaliteitsvol onderwijs op maat van de studenten centraal in het Departement Chemie. Uiteraard dragen we ook ons steentje bij aan de maatschappelijke dienstverlening.

Met de opleiding chemie in Antwerpen kies je voor onderwijs waarin iedere student telt en alle aspecten van de chemie aan bod komen. Eveneens kan je kiezen voor een studieverblijf in het buitenland of een onderzoeksstage in een bedrijf. De sterke interactie tussen onze opleiding en het (chemische) bedrijfsleven is uniek binnen Vlaanderen. Antwerpen en Chemie zijn immers één!

Aan de Universiteit Antwerpen is het wetenschappelijk onderzoek binnen de chemie zeer sterk uitgebouwd en dit op een internationaal competitief niveau. Verschillende onderzoeksgroepen binnen het departement zijn koplopers in hun vakgebied. Op de website van iedere onderzoeksgroep vindt u meer informatie over hun onderzoek, faciliteiten, samenwerking etc.