GreenOffice aan UAntwerpen

Welkom bij GreenOffice UAntwerpen!

GreenOffice UAntwerpen is een studentenplatform dat duurzaamheid op de universiteit in de spotlight zet. We motiveren studenten en personeel om duurzaamheid op te nemen in hun dagelijks leven.

Op deze site vind je allerlei losse, reeds bestaande initiatieven, maar je vindt er ook onze komende evenementen.

Wil jij ons helpen of heb je zelf een duurzaam idee waarbij je graag hulp hebt?

En toen was er... GreenOffice UAntwerpen

In april 2017 kwamen enkele medewerkers en studenten van UAntwerpen tijdens een brainstorm bij elkaar omdat de nood groot was om duurzaamheid structureel zichtbaar(der) te maken aan UAntwerpen. Er werd geconcludeerd dat de tijd rijp was voor het oprichten van een Duurzaamheidsnetwerk aan UAntwerpen. We werken daarbij met het model van GreenOffice Movement.

In oktober 2018, na processen van goedkeuring en gedragenheid binnen de universitaire gemeenschap, inclusief het vinden van budgetten, werden vier jobstudenten aangeworven om deze GreenOffice vorm te geven.

GreenOffice UAntwerpen, fungeert als een duurzaamheidsnetwerk, faciliteert bestaande duurzaamheidsinitiatieven en empowert de universitaire gemeenschap om meer te doen op het vlak van duurzaamheid.  Het ontwikkelt eigen projecten om duurzaamheid te integreren in bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek. GreenOffice focust vooral op studenten en eigen personeel.

Welkom!

GreenOffice UAntwerpen Stadscampus (onder Komida)
Koningstraat 8
2000 Antwerpen