Antwerpen en Chemie zijn één!

Het Departement Chemie maakt deel uit van de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en omvat zeven onderzoeksgroepen.

Naast hoogstaand onderzoek staat het verzorgen van kwaliteitsvol onderwijs op maat van de studenten centraal in het Departement Chemie. Uiteraard dragen we ook ons steentje bij aan de maatschappelijke dienstverlening.

Met de opleiding chemie in Antwerpen kies je voor onderwijs waarin iedere student telt en alle aspecten van de chemie aan bod komen. Eveneens kan je kiezen voor een studieverblijf in het buitenland of een onderzoeksstage in een bedrijf. De sterke interactie tussen onze opleiding en het (chemische) bedrijfsleven is uniek binnen Vlaanderen. Antwerpen en Chemie zijn immers één!

Aan de Universiteit Antwerpen is het wetenschappelijk onderzoek binnen de chemie zeer sterk uitgebouwd en dit op een internationaal competitief niveau. Verschillende onderzoeksgroepen binnen het departement zijn koplopers in hun vakgebied. Op de website van iedere onderzoeksgroep vindt u meer informatie over hun onderzoek, faciliteiten, samenwerking etc.


Onderwijs
Bachelor
Master
Nascholing
Uitwisselingsprogramma's
Onderzoek
Onderzoeksgroepen
Toponderzoek & Valorisatie
Doctoreren
Faciliteiten
Samenwerking
Project in de kijker
Publicatie in de kijker
Organisatie
Personen
Structuur
Jobs
Het Departement Chemie in Cijfers
Nieuws en Activiteiten
Nieuws
Chemie in het nieuws
Activiteiten
Verdedigde doctoraten
Alumni
Nuttige links
Activiteiten
Er zijn momenteel geen activiteiten of nieuwsitems beschikbaar.


Nieuws
 • 25
  aug
  Scanner lost mysterie De Schreeuw op
  Wetenschappers van UAntwerpen hielpen mee een mysterie de wereld uit. "De witte vlekken op De Schreeuw van Munch zijn geen vogelpoep."
 • 25
  aug
  UAntwerp solves the Bird Droppings Mystery
  The scream by Edvard Munch features a series of enigmatic white splatters on the surface. Finally the cold case has been solved now.
 • 28
  jun
  Chem-CH conference
  Science, and in particular chemistry, plays an important role in the sustainable preservation of our cultural heritage through the investigation of ancient materials with the aim of understanding their technologies and degradation process.Contact

Departement Chemie
Departementsvoorzitter: Prof. dr. A. Bogaerts
Campus Drie Eiken, Gebouw B
B.2.09
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk
België
Tel. +32 3 265 23 77
Fax +32 3 265 23 76
annemie.bogaerts@uantwerpen.be

Contact

Secretariaat/Website
Ingrid Swenters
Campus Drie Eiken
B.204
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk
België
Tel. 032652341
Fax 032652376
ingrid.swenters@uantwerpen.be

Practicum chemie