LADCA is lid van ENMIX Enmix website

LADCA is lid van SuschemA SuschemA website

LADCA is lid van AGRECHEM AGRECHEM website

Onderzoeksmissie

In het laboratorium Adsorptie en Katalyse wordt onderzoek gedaan in de volgende domeinen: - ontwikkeling van nieuwe micro- en mesoporeuze anorganische materialen - ontwikkeling van materialen met een gecombineerde micro- en mesoporositeit - optimalisatie van synthesewegen voor anorganische materialen met een gecontroleerde porositeit - katalytisch activeren van poreuze materialen - optimalisatie van poreuze materialen voor efficiƫnte gas- en vloeistofscheidingen - karakterisatie van poreuze anorganische materialen

Algemeen Contact

Laboratorium adsorptie en katalyse (LADCA)
Departement Chemie
Campus Drie Eiken
Gebouw B, B2.22
Universiteitsplein 1
B-2610 Wilrijk
Belgiƫ
Tel. +32 3 265 2355
Fax +32 3 265 2374
pegie.cool@uantwerpen.be

Nieuws

Artikel van Dr. Jeroen Van Dijck in Applied Surface Science

Synthesis – properties correlation and the unexpected role of the titania support on the Grignard surface modification van Dr. Jeroen Van Dijck is geaccepteerd voor publicatie in Applied Surface Science. Klik op de link voor gratis toegang de volgende 50 dagen.

AHA! awards 2019 van de Universiteit van Antwerpen

"Geplaatst op de veelbelovende lijst van de AHA! awards 2019 van de universteit van Antwerpen. Een zeer aangename erkenning voor de open, innovatieve samenwerking tussen de universiteit en VITO op gebied van vooruitstrevende keramisch membraantechnologie in een breed toepassingsgebied. Top team, boeiende toekomst tegemoet".

Voor meer informatie klik op volgende links: https://lnkd.in/gQrxdcT ; https://lnkd.in/gMHfVXW

Project Video Partial-PGMs

Bekijk hier de video over het Horizon 2020 project van de Europese Unie, Partial-PGMs, en de interviews met de betrokken project partners. 

ENMIX paper awards

Het onderzoek van LADCA werd bekroond tijdens de ENMIX workshop 2019 met 2 best paper awards! Meer info op onze prijzen pagina

Het labo in actie

Enkele beelden uit onze onderzoeksgroep