Op 19 oktober 2021, van 9u tot 13u, vond het Symposium "Urbane Gezondheid Brussel” plaats. In dit symposium presenteerde de twee onderzoeksprojecten Green & Quiet (gefinancierd door Innoviris) en NAMED (gefinancieerd door Belspo) de gemeten en gepercipieerde impact van de Brusselse leefomgeving op gezondheid en welzijn.

Het symposium werd georganiseerd door Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met Belspo, Innoviris en de onderzoekspartners (UCLouvain, Sciensano, KULeuven, INBO, UHasselt). Het evenement vond plaats op de VUB campus met een online optie. 

Programma / programme
09:00 Welkom + introductie / Bienvenue + introduction
09:30 De gevolgen van geluids- en luchtpollutie op gezondheid en welzijn / L’impact de la pollution sonore et atmosphérique sur la santé et le bien-être
10:30 Koffie pauze / Pause café
10:45 Het potentieel van publieke (groene) ruimte voor gezondheid en welzijn / Le potentiel des espaces (verts) publiques pour la santé et le bien-être
11:45 Koffie pauze / Pause café
12:00 Panelgesprek / Table ronde
13:00 Einde / Fin

De presentaties werden in twee talen (NL + FR) gegeven. Tijdens de presentaties werd er een speciale focus gelegd op sociale ongelijkheden en aanbevelingen voor beleid en praktijk.