Het valorisatiebeleid van de Universiteit Antwerpen is erop gericht haar spin-offs-in-wording maximaal te ondersteunen. Een team van interne en externe experten ondersteunt ondernemende onderzoekers in het realiseren van hun spin-off. Ze worden gecoacht en leren via de opleidingsprogramma’s ‘Dive into business’ over financiering, business planning, intellectuele eigendom, marketing, …. Kortom, alle aspecten van het ondernemen.

Deep Dive into Business

Tweejaarlijks organiseren we de Deep Dive into Business. Topics als business modeling, waardepropositie en ondernemingsfinanciering worden er grondig behandeld en toegepast op de eigen business case. Op deze manier stomen we onze onderzoekers klaar om voor een jury van potentiële investeerders te pitchen.
Het programma brengt de spin-offs-in-wording samen waardoor ze niet alleen leren van elkaar, maar tevens de eerste contacten binnen de UAntwerpen spin-off community leggen.

Tournée Générale

Eens de spin-off is opgestart laten we hen niet helemaal los. De startende ondernemers maken vanaf dan deel uit van de bruisende UAntwerpen spin-off community. Zij komen tijdens de ‘Tournée Générale’ samen om te netwerken en leren bij over interessante onderwerpen eigen aan het bedrijfsleven. Dit alles wordt gecoördineerd door de Universiteit Antwerpen die op die manier haar ondernemend talent blijvend ondersteunt.