Proefkot voorjaar 2021


Proefkot is de STEM-academie van de Universiteit Antwerpen op woensdagnamiddag. Geen saaie theorie, maar experimenteren met wetenschappen en techniek zoals ook echte onderzoekers dat doen. Nadenken over problemen, gegevens verzamelen, zoeken naar oplossingen, uitvlooien hoe je deze kan toepassen, uitproberen, falen en opnieuw proberen.

Een vervelend virus dat ons land teistert (we noemen geen namen), zorgt ervoor dat we geen gewone Proefkot-reeks organiseren in het voorjaar van 2021. Wat gaan we wél doen?

We starten met twee online workshops, waarbij onze STEM-studenten enkele leuke opdrachten uitdenken die we samen thuis aan de computer kunnen doen. Eind maart trekken we er met twee groepjes van 10 Proefkotters op uit, naar buiten! Eerst zoeken we onze weg rond de campus tijdens een wandelzoektocht vol wetenschappelijke weetjes en raadsels. Na de Paasvakantie zijn er drie workshops waarvoor we geen labo nodig hebben, maar die we gewoon buiten op de terreinen van Campus Groenborger doen. Denk aan zelf een waterraket maken en afschieten, afvalwater filteren met een zelfgemaakte filter en nog veel meer leuks.

Wanneer het toch niet mogelijk blijkt om elkaar te ontmoeten, zal er een doe-pakketje in je brievenbus vallen met leuke opdrachtjes voor thuis om jullie wetenschappelijke dorst te lessen!

Voor wie?

Voor kinderen tussen 9 en 12 jaar (5e of 6e leerjaar basisschool).

Wanneer?

17 & 24 maart: online workshops (van thuis uit)
31 maart: wandelzoektocht (rond Campus Groenborger)
28 april & 5 en 12 mei: buitenworkshops (rond Campus Groenenborger)

We starten altijd om 14u. De fysieke workshops eindigen om 16u30, de digitale workshops duren maximum tot 16u en worden via Google Classrooms gegeven. Hiervoor is het handig om over een gmail-account te beschikken. Mocht je daarbij hulp nodig hebben, dan kan je dat aangeven bij de inschrijving via het online formulier.

Waar?

Vertrek- en ophaalpunt voor de fysieke workshops is steeds hetzelfde:
Campus Groenenborger – ingang gebouw T – Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen
Naar Campus Groenenborger

Prijs & Inschrijvingen

De kostprijs voor deelname aan deels digitale- en deels buitenworkshops (afhankelijk van de corona-maatregelen) is € 20 per deelnemer (€ 8 VT-tarief).
Inschrijvingen starten op woe 24 februari om 10u via het online inschrijvingsformulier op deze pagina. Er is plaats voor maximum 20 kinderen.