Aanbod voor en door wetenschappers

De Universiteit Antwerpen maakt het grote publiek warm voor wetenschap en laat hen kennismaken met de impact ervan op ons dagelijkse leven. Een opdracht waarbij al haar wetenschappers worden betrokken.

Via een presentatie- en schrijfwedstrijd PRESS>SPEAK dagen we jonge onderzoekers uit om hun eerste stappen te zetten naar een breed maar kleinschalig publiek van collega's, familie en vrienden en fans.

Met PRESS>SPEAK>Inspire bieden we een netwerk- en inspiratiemoment aan voor alle onderzoekers uit de universiteit en hogescholen om met een frisse kijk met wetenschapscommunicatie aan de slag te gaan.

De summerschool Zeg't eens/ Let's Talk Science is een gezamenlijk initiatief van alle Vlaamse universiteiten en dompelt doctorandi en postdocs elk jaar aan het begin van de maand juli enkele dagen onder in wetenschapscommunicatie en communicatieve vaardigheden.

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen vinden het volledige aanbod terug op Pintra.

 

Wil je als onderzoeker graag met jouw onderzoek naar buiten komen? Je hebt al enkele ideeën en wil deze toetsen bij enthousiaste collega’s? Zoek je samenwerking over disciplines heen om iets concreet uit te werken? Je wil nog extra input voor jouw project of wil graag meewerken aan een evenement? Maak je lid van de fb-groep The Incredible Art of Making Science Public en post je ideeën, geef je feedback op de plannen van een ander of zoek informatie.