Doctoraatsverdediging Gert Thielemans - 27 september 2021

Op 27 september om 15h verdedigde Gert Thielemans met success zijn doctoraat "Is Knowing Half the Battle?". 

Disease with no name - 8 november 2020

Op 8 oktober werd in De Roma de documentaire "Disease with no name" vertoond.

De documentaire “Disease with no name” volgde enkele gezondheidswerkers in de gemeenschap tijdens hun huisbezoeken aan mensen met hiv en tuberculose in een Zuid-Afrikaanse township. In het kielzog van deze moedige gezondheidswerkers leerden kijkers meer over het hiv-probleem in Zuid-Afrika en de uitdagingen die het met zich meebrengt, zoals het wijdverbreide stigma. Na de film volgde een gesprek met Caroline Masquillier (onderzoeker Universiteit Antwerpen), Alexis Andries (Doctors of the World) en Helen N. Byarugaba (getuigenis) waarin de hiv-problematiek wereldwijd en in een lokale context wordt gekaderd.

Doctoraatsverdediging Elke Claessens - 28 oktober 2021

Op 28 september om 15h verdedigde Elke Claessens met success haar doctoraat "Child Support as a Dimension of Continued Parenthood". 

Doctoraatsverdediging Sascha Spikic - 21 september 2020

Op 21 september om 13h verdedigde Sascha Spikic met success zijn doctoraat "Personality and Divorce: Examining the Association between the Big Five Personality Traits and Marital Separation". 

Doctoraatsverdediging Dries Van Gasse - 3 september 2020

Op 3 september om 15h verdedigde Dries Van Gasse met success zijn doctoraat "Unfolding the Single-Parent Family". 

Kijkdag doctoraat Dries Van Gasse - 6 november 2017

In het academiejaar 2016-2017 werden 280 alleenstaande ouders geïnterviewd binnen het vak kwalitatieve onderzoeksmethoden. Het onderzoek ging over de uitdagingen die alleenstaande ouders tegenkomen in de combinatie tussen werk en gezinsleven. Op 6 november 2017 werden de eerste resultaten gepresenteerd aan de respondenten.

​Divorce Conference 2017 - 5-7 oktober 2017

Het Centrum voor Longitudinaal en Levenslooponderzoek (CELLO) organiseerde de 15e bijeenkomst van het Europese Netwerk voor de Sociologische en Demografische Studie van Scheidingen van 5 tot 7 oktober in Antwerpen.